18 Απριλίου, 2016

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΛΙ!

 

Στρατιωτικό ελικόπτερο θεαθεί σύμφωνα με μαρτυρία πάνω από το χωρίο Λιθωτό στο Κιλκίς, παραβιάζοντας των ελληνικό εναέριο χώρο.

Ως ανταπόδοση γι΄ αυτή την συμπεριφορά των Σκοπιανών τα απάντησε με στρατιωτικές ασκήσεις οι οποίες αποτελούν πολιτική επίδειξη δύναμης με την πρόθεση ότι αν συνεχιστούν οι προκλήσεις του αντιπάλου θα ακολουθήσει «ελεγχόμενη κρίση».

Συγκεκριμένα τα μαχητικά της ΠΑ διεξήγαγαν χαμηλές πτήσεις  πάνω από το σταθμό της Ειδομένης. Όπως δήλωσε η κοινοτάρχης της Ειδομένης κ. Ξανθή Σουπλή: « το χωριό έτρεμε το έδαφος όταν έκαναν την εμφάνιση τους τα  ερπυστριοφόρα οχήματα της 71ης Αερομεταφερόμενης Δύναμης». 

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι «τα μαχητικά αεροσκάφη, δυο F16 και δυο F-4, πέταξαν σε σχηματισμό μάχης και επιχείρησαν βύθιση πάνω από την Ειδομένη» ενώ συμπλήρωσε «πως στον ουρανό έκαναν την εμφάνιση τους πετώντας και αυτά χαμηλά, δυο ελικόπτερα Σινουκ, δυο Απάτσι  και αρκετά Χιούι».

«Θεωρούμε επιβεβλημένη την ενέργεια που έγινε εκ μέρους της Ελλάδας και μάλιστα αργήσαμε κιόλας να απαντήσουμε … Θα λέγαμε επίσης ότι, δεν πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι της Ειδομένης αλλά και της ευρύτερης περιοχής αλλά να νοιώθουν ασφάλεια όταν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν την παρουσία τους.

Η Ανάπτυξη της Ελληνικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στην περιοχή έχει σκοπό να τονώσει το ηθικό των κατοίκων της Περιοχής και παράλληλα να στείλει και  ένα μήνυμα στους Σκοπιανούς ΄΄να κάτσουν στα αυγά τους΄΄.

Από την άλλη όμως η Στρατιωτική Ηγεσία θα πρέπει ήδη να προετοιμάζει το επόμενο βήμα σε περίπτωση νέων προκλήσεων των Σκοπιανών…» όπως δήλωσε Στρατηγικός Αναλυτής. Δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που πέταξαν πάνω από το χωρίο. Μήπως κάτι ετοιμάζεται;
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: