08 Απριλίου, 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

 

Η Landis + Gyr πραγματοποίησε τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της στην Ελλάδα παρουσία του προέδρου της Κου Oliver Iltisberge  για την Ευρώπη, τη μέση Ανατολή και Αφρική.
 
Μετά από 100 χρόνια που διατηρούσε την κεντρική μονάδα της στο Τσουγκ της Ελβετίας πήραν την απόφαση να μεταφέρουν την έδρα και τις εγκαταστάσεις στον Ισθμό της  Κορίνθου απασχολώντας περισσότερο από 500 εργαζόμενους. Παρόλο που ένα μήνα αργότερα έγινε η επιβολή των capital controls η εταιρία κατάφερε να δικαιωθεί για αυτή την επιλογή της.

Μιλώντας ο πρόεδρος της εταιρίας σε δήλωση του είπε: “Δεν είναι εύκολο για μια πολυεθνική εταιρεία να διακόψει την παραγωγή στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, ιδίως όταν αυτές λειτουργούν για πάνω από 100 χρόνια. Η απόφαση για τη μεταφορά της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2015, ήταν μια τολμηρή απόφαση και η επιβολή των capital controls δυο μήνες μετά ανησύχησε πολλούς από εμάς. Ένα χρόνο μετά, η απόφασή μας δικαιώθηκε.

Η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονικά όρια και τον προϋπολογισμό που θέσαμε και χωρίς διακοπές στην τροφοδοσία των πελατών μας. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τη δουλειά που έγινε”. Η Landis +Gyr A.E. ιδρύθηκε το 1970 και ασχολείται με την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας συμπεριλαμβανομένου και των έξυπνων μετρητών. Οι πωλήσεις της ετησίως ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο εργοστάσιο μετρητών στο κόσμο με 80 χώρες να προμηθεύονται από την Landis + Gyr A.E. παγκοσμίως.

Ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, διευθύνων σύμβουλος της Landis + Gyr είπε χαρακτηριστικά “  Η απόφαση για την μεταφορά της σημαντικής αυτής γραμμής παραγωγής από την Ελβετία στην Ελλάδα αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση της σκληρής και επαγγελματικής δουλειάς όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κορίνθου. Σε συνδυασμό με την βράβευση της εταιρείας μας από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής, καταδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα των υψηλών βιομηχανικών προτύπων που επιτυγχάνει η Landis + Gyr στην Κόρινθο”.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: