23 Απριλίου, 2016

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΝΗΣΙΔΑ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ...

 

Το τελευταίο διάστημα, οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο έχουν κλιμακωθεί, ενώ οι υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες συνεχίζονται δίχως τέλος. Όλες αυτές οι προκλήσεις φαίνεται πως έχουν συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εφαρμογή ενός ύπουλου σχεδίου της Τουρκίας, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία "ΝΗΣΙΔΑ".

Οι λόγοι που το σχέδιο αυτό καθυστέρησε αρκετά είναι πολλοί. Οι Τούρκοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, το συριακό ζήτημα, το μεταναστευτικό και πολλά άλλα ζητήματα. Τώρα που τα προβλήματα αυτά έχουν κάπως περιοριστεί, ο Ερντογάν θέτει σε ισχύ ξανά το αισχρό αυτό σχέδιο.

Τι είναι όμως αυτό που επιχειρεί η Τουρκία; Αρχικά θέλει να μετατρέψει αρκετά ελληνικά νησιά και νησίδες σε "γκρίζες ζώνες" κι εν συνεχεία θα προχωρήσουν σε πλήρες μπλοκάρισμα της εθνικής μας κυριαρχίας στις περιοχές αυτές. Αυτή είναι η αντίληψη πολλών έγκριτων στρατιωτικών και διπλωματών.

Πραγματικός λοιπόν στόχος της τουρκικής πλευράς είναι η νησίδα Βάτος, η οποία βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Οινουσσών και παραμένει ακατοίκητη. Η νησίδα αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας. 

Όπως είναι φυσικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν παραμένουν αδρανείς και τοποθέτησαν μία διμοιρία Ειδικών Δυνάμεων στη νήσο Παναγιά, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στις Οινούσσες και τη Βάτο. Στόχος είναι δημιουργία αμυντικής ασπίδας, η οποία θα προστατεύει τα νησιά από ενδεχόμενη εισβολή.

Όλο το σύμπλεγμα των Οινουσσών, και ειδικά η νησίδα Βάτος, έχει τεράστια στρατηγική σημασία. Αν χαθεί από τα ελληνικά χέρια ενδέχεται να προκληθεί τεράστια ζημιά στο Αιγαίο, καθώς οι Τούρκοι θα φτιάξουν ένα σύγχρονο προγεφύρωμα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: