30 Απριλίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Νέα επίθεση σε μερίδα μέσων ενημέρωσης εξαπολύει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η διαπλοκή, λίγο πριν την Ανάσταση, παίζει τα ρέστα της». Η ελληνική κοινωνία, παρά την οικονομική και προσφυγική κρίση, εκπέμπει μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας, δήλωσε το Μεγάλο Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Οι ευχές έχουν περισσότερη αξία όταν συνοδεύονται από πράξεις» επισημαίνει στο μήνυμά του για το Πάσχα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την ευχή να κάνουμε «ως λαός ένα νέο ξεκίνημα, με στέρεες προσδοκίες, πραγματικές ελπίδες και με οδηγό την αλήθεια και την ενότητα».

Την αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις εκλογές, εάν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης, τασσόμενος όμως υπέρ των μεγάλων συμμαχιών, για να βγει η χώρα από την κρίση. «To Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στη ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα, όχι να γίνουμε τσόντα του» λέει χαρακτηριστικά.

Προβληματισμό για την πορεία της αξιολόγησης εκφράζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του διερωτάται εάν τελικά «κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο», γεγονός που «προβληματίζει πολύ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Κόσμος: Η ρωσική πολεμική αεροπορία απογείωσε μαχητικό της για να αναχαιτίσει αμερικανικό αεροσκάφος που «πλησίαζε» τον ρωσικό εναέριο χώρο στη Βαλτική. Η αμερικανική πλευρά κατηγορεί τη Μόσχα πως η απόπειρα έγινε με επικίνδυνο και «μη επαγγελματικό τρόπο» σε διεθνή εναέριο χώρο, ενώ η ρωσική πλευρά αναφέρει πως το αμερικανικό αεροσκάφος είχε κλείσει τον αναμεταδότη που χρησιμοποιείται για αναγνώριση.

Έξω από την οχηματοπομπή του «έβγαλαν» διαδηλωτές τον Ντόναλντ Τραμπ θέλοντας να τον εμποδίσουν να προσέλθει σε χώρο που θα έδινε ομιλία στην Καλιφόρνια, αναγκάζοντάς τον να μπει από την πίσω πόρτα -ενώ τα αυγά εναντίον του, η προσπάθεια να σπάσουν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και οι επεισοδιακές συγκεντρώσεις κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των αμερικανικών ΜΜΕ.

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε το συνέδριο της ξενοφοβικής «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD) στην Στουτγκάρδη, με εκατοντάδες διαδηλωτές κυρίως από την αναρχοαυτόνομη σκηνή να προσπαθούν να μπλοκάρουν το χώρο του συνεδρίου και την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές και χρήση σπρέι πιπεριού. Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή για αποφυγή συγκρούσεων με υποστηρικτές του AfD.

Μέλη της ΕΕ που είναι ο προορισμός προσφύγων και μεταναστών φέρονται να ζητούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη «βούλα» της Κομισιόν για παράταση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα εντός της ζώνης Σένγκεν. Την ίδια στιγμή, η μάχη Βιέννης-Ρώμης για την επιβολή ελέγχων στο Μπρένερ συνεχίζεται, με το Βερολίνο να συντάσσεται στο πλευρό της Αυστρίας και να λέει πως για ό,τι συμβεί στο συνοριακό πέρασμα, «η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια της Ιταλίας».

Οι πλημμύρες από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πρωτεύουσα της Κένυας προκάλεσαν την κατάρρευση ενός εξαώροφου κτιρίου στην περιοχή Χουρούμα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα και εγκλωβίζοντας αρκετούς άλλους. Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες εν μέσω χαοτικών σκηνών, ενώ έχουν ήδη διασωθεί περίπου 40 άτομα.

Οικονομία: Προειδοποίηση ότι η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας έστειλε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Την ίδια στιγμή, νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον Independent δείχνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου θα κριθεί στο νήμα.

Συμφωνία για το ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας των «κόκκινων» δανείων, η οποία καλύπτει το 94% του συνόλου των στεγαστικών α' κατοικίας έχει επιτευχθεί με τους θεσμούς, βάσει πηγών του υπουργείου Οικονομίας. Καλύπτονται μέχρι το 2018 όλα τα δάνεια (όχι μόνο τα στεγαστικά) που έχουν διασφάλιση σε α' κατοικία με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ.

Οι βασικοί άξονες της συμφωνίας, τι προβλέπεται για όσους τα δάνεια τους θα τα αγοράσουν funds και τι για την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων.. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, ο τεράστιος αριθμός των προσφύγων που έχουν καταφθάσει στη Γερμανία έχει οδηγήσει στη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Αθλητισμός: Το αργότερο μέχρι τις 9 Μαϊου θα εκδοθεί η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, σχετικά με την εξαετή ποινή που έχει επιβληθεί από την FIFA, στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για το γνωστό σκάνδαλο που συγκλόνισε τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του εν λόγω δικαστηρίου, Ματιέ Ριμπ, σήμερα στην Λωζάνη, μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας. Μία νίκη στα επόμενα τρία παιχνίδια θέλει η Λέστερ για να σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο στην Premier League και θα προσπαθήσει να το κάνει μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων» ανήμερα του Πάσχα (1/05) κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πιο μεγάλο ματς της 36ης αγωνιστικής. 

Τρεις «στροφές» πριν το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος, το... θρίλερ για την ανάδειξη του πρωταθλητή συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί την Ατλέτικο Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και μαθηματικά τη Bundesliga, κάτι που θα συμβεί εάν, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, επικρατήσει στο Μόναχο της Γκλάντμπαχ. 

Ξαφνική απειλή που στο πιο ακραίο σενάριο θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στην αποβολή από τα πλέι οφ, προέβαλε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport». Και αυτό γιατί όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο αθλητικός εισαγγελέας ζήτησε και έλαβε τον φάκελο για την απόφαση του «Δικεφάλου» να μην αγωνιστεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και την προέκταση που δόθηκε από τις ανακοινώσεις και τις επίσημες τοποθετήσεις του Ιβάν Σαββίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: