17 Απριλίου, 2016

«ΣΕΝΓΚΕΝ 2.0» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ

 

Σχέδιο δράσης με τίτλο «Σένγκεν 2.0» σκοπεύει να παρουσιάσει στους ηγέτες της ΕΕ η ουγγρική κυβέρνηση, η οποία αντιτίθεται στην υποδοχή προσφύγων, για το Προσφυγικό.

Το σχέδιο -αποτελούμενο από δέκα σημεία- θα παρουσιασθεί προσωπικά από τον συντηρητικό πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν σε πολλές χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα στη Γερμανία, διευκρινίζεται στον επίσημο ιστότοπο της ουγγρικής κυβέρνησης.

Το σχέδιο επικεντρώνεται στην προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και τη διαχείριση των προσφύγων εκτός του εδάφους της ΕΕ. Το σημαντικότερο σημείο του σχεδίου δράσης είναι η προστασία των συνόρων του Σένγκεν.

«Αν μια χώρα είναι ανίκανη να εκπληρώσει αυτή την υποχρέωση, οφείλει να ζητεί βοήθεια από άλλες χώρες μέλη ή από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την προστασία των εξωτερικών συνόρων» προβλέπει.

Η ταυτοποίηση των προσφύγων, χάρη σε βιομετρικά συστήματα, θα πρέπει να γίνεται εντός του συστήματος του Δουβλίνου και θα πρέπει να καταστούν αυστηρότερες οι κυρώσεις εναντίον αυτών που καταχρώνται το δικαίωμα στο άσυλο, σύμφωνα με το κείμενο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: