14 Μαρτίου, 2016

EΙΔΟΜΕΝΗ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

 

Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό στην Ειδομένη και να ξεκινήσουν για μία νέα «Οδύσσεια» στην προσπάθεια τους να βγουν από τα ελληνικά σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. 

Οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ειδομένη αν και έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση με τα κλειστά σύνορα στο διάδρομο των Βαλκανίων παραμένουν στην περιοχή και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αφού δεν επιθυμούν να μεταφερθούν σε κάποιο από τα κέντρα φιλοξενίας.

Προορισμός εκεί που τελειώνει ο φράχτης. Σήμερα το πρωί παρατηρήθηκε μία κινητοποίηση στον καταυλισμό της Ειδομένης, καθώς μία ομάδα 100 περίπου προσφύγων (ανάμεσα τους και παιδιά) μάζεψαν τα όποια υπάρχοντα τους από τον καταυλισμό και αποφάσισαν να φύγουν.

Αν και κάποιοι νόμιζαν πως η ομάδα αυτή αποφάσισε να φύγει για να πάει σε κάποιο από τα κέντρα φιλοξενίας, ωστόσο όπως ανέφεραν οι ίδιοι προορισμός τους είναι το τέλος του φράχτη των Σκοπίων.  Σύμφωνα με πληροφορίας η ομάδα των 100 προσφύγων αποφάσισε να ξεκινήσει ένα «ταξίδι» μέσα από τα χωράφια με στόχο να βρει ένα πέρασμα στα σύνορα, εκεί που τελειώνει ο φράχτης με τα Σκόπια.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι άγνωστη και σίγουρα επικίνδυνη, αφού πλέον θα είναι εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους και όχι μόνο στις καιρικές συνθήκες -όπως ήταν στον καταυλισμό της Ειδομένης-. Οι ίδιοι πάντως δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να προσπαθήσουν να φτάσουν με κάθε κόστος στον προορισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: