04 Μαρτίου, 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ''ΠΡΟΒΑ'' ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η Τουρκία επιχειρεί να αξιοποιήσει προς δικό της όφελος την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κάνοντας ασκήσεις ετοιμότητας κοντά στα ελληνικά νησιά. Πολλοί κάνουν λόγο για ‘’πρόβα’’ απόβασης…

Την ίδια στιγμή η Άμυνα της χώρας μας περιορίζεται στο πως θα στήσει νέα κέντρα μεταναστών προκειμένου να υποδεχτεί μια σειρά από λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Γεγονός που αυξάνει σημαντικά τα έξοδα με αποτέλεσμα οι Ένοπλες Δυνάμεις να δυσκολεύονται να συντηρηθούν και έτσι εμποδίζεται η προσπάθεια καταπολέμησης των Τούρκων.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησαν αμφίβια άσκηση με απόβαση πεζοναυτών στο Κόλπο της Σμύρνης. Εκτός από τους πεζοναύτες συμμετείχαν δυνάμεις του Ναυτικού της Τουρκίας, οι οποίες είχαν αεροπορική υποστήριξη. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 17 πλοία του τουρκικού Ναυτικού, κυρίως αποβατικά, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, επιθετικά ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη.

Προφανώς οι Τούρκοι δεν κάνουν αποβατικές ασκήσεις για να επιτεθούν στη Συρία, αλλά στην Ελλάδα με την κατάληψη κάποιου ελληνικού νησιού από ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο που αμφισβητούν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: