30 Μαρτίου, 2016

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β΄

 

Μακαριώτατε πολλά τα έτη Σας.
Τα 78α γενέθλιά του άγει σήμερα ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος εγεννήθη στα Οινόφυτα Βοιωτίας στις 30 Μαρτίου το 1938, από την Δήμητρα και τον Αναστάσιο Λιάπη.

Το 1967 εκάρη Μοναχός, Διάκονος εχειροτονήθη την Δεκεμβρίου 1967, Πρεσβύτερος - Αρχιμανδρίτης την 10η Δεκεμβρίου 1967 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο Γραικό.

Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας εξελέγη παμψηφεί από την τότε Ιεραρχία την 1ην Οκτωβρίου 1981  μετά την οικειοθελή παραίτηση του τότε Μητροπολίτου Θηβών κυρού Νικοδήμου και στις 7 Φεβρουαρίου 2008 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ευχαριστούμε τον Θεό για το δώρο που έκανε στην Εκκλησία μας να εκλεγεί ως ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος.«Σήμερα συμπληρώνει 78 χρόνια ζωής και τα επιτεύγματά του, είναι πάρα πολλά για την Εκκλησία και το Ελληνικό Έθνος».

Θα μπορούσαμε να πούμε και να γράψουμε πάρα πολλά από τα χρόνια που ήτο Μοναχός μέχρι και σήμερα που βρίσκεται στο τιμόνι της Ελλαδικής Αυτοκεφάλου  Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον Μακαριώτατο τον κοσμούν πολλά και σπάνια χαρίσματα που τον καθιστούν «τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση» ή σύμφωνα με την προς Εβραίους Επιστολή «Τοιούτος γαρ υμίν έπρεπεν Αρχιερεύς» (Κεφ. 7, στ΄ 26) και εν προκειμένω Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γνωστή 40 χρόνια στη Λειβαδιά και 8 στην Αθήνα η απλότητά του και η πατρική αγάπη Του. Απλός, αεικίνητος, ακούραστος. Πρόθυμος να μιλήσει με όλους όσοι τον πλησιάζουν απλά, πατρικά, ακούραστος. Ανεπηρέαστος από σπουδές και διπλώματα, αξιώματα και τιμές, προσηνής και απλοϊκός προς όλους.

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος μέσα στις τόσες σημερινές δυσκολίες και ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις και καταστάσεις της Πατρίδος μας ως εμπειρότατος οδηγός κρατά το τιμόνι της Ελλαδικής Εκκλησίας με σύνεση και προσοχή και προ πάντων με σοφία περνά το σκάφος αυτό από τις συμπληγάδες πέτρες των δυσκολιών της σημερινής κρίσιμης εποχής και όχι μόνο αυτό, ο Μακαριώτατος βλέπει και μπροστά με μεγάλη διορατικότητα.

Βάζει κάθε μέρα θεμέλια ώστε να μπορέσει η Εκκλησία να στηριχθεί ακόμα καλύτερα διότι αναμένονται κοσμογονικές μεγάλες αλλαγές και δεν θέλει μια Εκκλησία αμέτοχη, γι’ αυτό βλέποντας τα προβλήματα δημιουργεί καθημερινά καταστάσεις που θα μπορέσει η Εκκλησία να υπάρξει, να ζει, να φωτίζει και να αγιάζει τον κόσμο.

Εμείς σήμερα ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας, στον Μακαριώτατο όπως ο Κύριος και Θεός του δίδει πολλή δύναμη και πολλά έτη ακόμη για να συνεχίσει αυτό το ιστορικό έργο πλοηγήσεως της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: