18 Μαρτίου, 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥΤΙΝ!

 

Στον Άγιο Γεώργιο του Κρεμλίνου βράβευσε σήμερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όσους πολέμησαν στης Συρία, στους οποίους απένειμε ειδικό παράσημο. Ο ηγέτης της Ρωσίας βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει ανοιχτά για τον συριακό πόλεμο και προειδοποίησε πως παρά την κατάπαυση του πυρός, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να επιστρέψουν εντός λίγων ωρών.

Βέβαια, κάλεσε όλες τις χώρες να σεβαστούν την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή και να παραμείνει ειρηνικό το κλίμα. Κατά την τελετή τιμήθηκαν 700 υπαξιωματικοί, αξιωματικοί και απλοί στρατιώτες. «Αν υπάρξει ανάγκη, η Ρωσία κυριολεκτικά μέσα σε μερικές ώρες μπορεί να αυξήσει την παρουσία της στην περιοχή με το μέγεθος που απαιτείται για την εξελισσόμενη κατάσταση,  χρησιμοποιώντας ολόκληρο το οπλοστάσιο των δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μας», επισήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Εμείς δεν θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό, μια στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι επιλογή μας», συμπλήρωσε ο κ. Πούτιν. Ο ρώσος πρόεδρος κατέληξε: «και αυτός είναι ο λόγος που βασίζουμε  τις  ελπίδες μας για ύπαρξη κοινής λογικής από όλα τα μέρη, με  προσήλωση  ιδιαίτερα στην ειρηνευτική διαδικασία τόσο από τις συριακές αρχές όσο και από την αντιπολίτευση». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διευκρίνισε πως δεν εγκαταλείπει τον Σύριο σύμμαχο του Άσαντ, ενώ στην περιοχή παραμένει το πυραυλικό σύστημα S-400, για παν ενδεχόμενο 


Δεν υπάρχουν σχόλια: