17 Μαρτίου, 2016

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

 

Μετά την επεισοδιακή επιχείρησης της βελγικής αντιτρομοκρατικής στις Βρυξέλλες, κατά τις οποίες ένας ύποπτος έπεσε νεκρός, οι αρχές βρίσκονται για δεύτερη ημέρα επί ποδός για τους δύο που διαφεύγουν -ενώ οι έρευνες φαίνεται ότι βρίσκονται στο κάδρο των επιθέσεων στο Παρίσι.

Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Συπτ. Πρόκειται για τον 36χρονο Αλγερινό Μπελσαΐντ Μοχάμεντ, που βρισκόταν παράνομα στο Βέλγιο.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης σημαία της ISIS και ένα «σαλαφιστικό βιβλίο». Οι ύποπτοι είχαν μαζί τους καλάσνικοφ και άλλο οπλισμό. Οι δύο που διέφυγαν «καταζητούνται ενεργά» ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης ο βαν ντερ Συπτ, λέγοντας επίσης ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση δύο άτομα που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν σχετίζονται με τα περιστατικά.

Το ένα από τα δύο πρόσωπα είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο το βράδυ με σπασμένο πόδι και το πρόσωπο που τον έφερε εκεί εξαφανίστηκε, είπε. Στη συνέχεια, τέθηκε υπό κράτηση το δεύτερο άτομα. Στα βελγικά ΜΜΕ υπήρχαν προηγουμένως αντικρουόμενες αναφορές για το εάν συνελήφθησαν οι δύο ύποπτοι της Τρίτης.

Είχε εξαρχής αποκλειστεί ο νεκρός της Τρίτης να ήταν ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός εν ζωή καταζητούμενος για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ έχει συγκαλέσει επίσης το συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας το απόγευμα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: