26 Μαρτίου, 2016

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

 

Τρομακτικές είναι οι πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ύστερα από την ανακοίνωση πως το Υπουργείο Οικονομικών συζητά σενάρια εξίσωσης του φόρου πετρελαίου κίνησης με τη βενζίνη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, θα υπάρξει άνοδος των εσόδων, η οποία θα είναι μεγαλύτερη των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. θα κληθούν να βάλουν για μία ακόμη φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ο ειδικός φόρος του πετρελαίου κίνησης ανέρχεται σε 330 ευρώ/χιλιόλιτρο, ενώ της βενζίνης είναι 670 ευρώ/χιλιόλιτρο. Έτσι λοιπόν, θα δούμε αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά 35 λεπτά το λιγότερο. Αν συνυπολογίσουμε την αύξηση του φόρου στα καύσιμα εν γένει, τότε θα έχουμε αύξηση της λιανικής τιμής στο 1,45 ευρώ ανά λίτρου.

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι οδηγοί που πλήττονται από την αύξηση αυτή, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν να στραφούν προς την πετρελαιοκίνηση, η οποία οικονομικά συνέφερε. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: