16 Μαρτίου, 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Να ξεπεράσει την Αμερική σε κάθε τομέα επιχειρεί η Ρωσία και όπως φαίνεται, τα καταφέρνει με εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς ανακοινώθηκε από τη Μόσχα, πως υπάρχει δυνατότητα να ταξιδέψει διαστημόπλοιο στον Άρη, μόλις σε έξι εβδομάδες!

Πρόκειται για μια ιστορική ανακοίνωση, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα το εν λόγω ταξίδι, από την Γη στον Άρη, φάνταζε αδύνατο καθώς η διάρκεια της αποστολής ήταν περίπου έξι μήνες. Η πολύμηνη διάρκεια του ταξιδιού θα προκαλούσε κινδύνους, ως προς το πλήρωμα, το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίσει σωματικά προβλήματα, αλλά και ψυχικά.

Η Rosatom όμως, δηλαδή η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, ανακοίνωσε πως αναπτύσσει ένα πυρηνικό κινητήρα, με τον οποίο μειώνεται ο χρόνος του ταξιδιού κατά πολύ.  Από τα αποτελέσματα των μελετών για τον κινητήρα, αποδείχτηκε πως το ταξίδι για τον Άρη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόλις σε 6 εβδομάδες!

Βέβαια για την κατασκευή του κινητήρα χρειάζεται ένας ακόμη χρόνος, οπότε υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2018, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση των επίγειων δοκιμών και τεστ, η εκτόξευση υπολογίζεται για το 2025. Ωστόσο, από τους ειδικούς υπάρχει η απορία για το αν θα μολυνθεί ο πλανήτης με ραδιενέργεια, από την εκτόξευση, αλλά η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί ακόμη με βεβαιότητα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: