25 Μαρτίου, 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 30.000 ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

O εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, προανήγγειλε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, τη δημιουργία επιπλέον 30.000 θέσεων φιλοξενίας προσφύγων, ενώ τόνισε ότι το σχετικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα εγκρίθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής πολιτικής υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κυρίτσης δε διευκρίνισε που θα γίνουν τα νέα κέντρα, ωστόσο ανέφερε πως τα περισσότερα είναι ήδη οριοθετημένα αλλά σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τη συνεννόηση με τις τοπικές αρχές. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εντατικοποιείται η ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στην Ειδομένη ότι τα σύνορα έχουν κλείσει, ώστε να μετακινηθούν, όσοι το επιθυμούν, σε κέντρα φιλοξενίας.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι την Τετάρτη κατατίθεται νομοσχέδιο για την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων που απαιτούν νομικές ρυθμίσεις, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της όσον αφορά στα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχουν κέντρα κράτησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, κέντρα κλειστού τύπου υπάρχουν στα νησιά στο πλαίσιο της συμφωνίας που έγινε. Οι ροές ήταν πολύ μικρότερες σήμερα, είχαν περάσει λιγότερα από 50 άτομα. Ενδεχομένως μπορεί να είναι ο καιρός αλλά θέλουμε να το παρακολουθήσουμε το θέμα, να δούμε αν είναι συγκυριακό», σημείωσε ο κ. Κυρίτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: