16 Φεβρουαρίου, 2016

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

 

Μετά από τρία χρόνια μηδαμινής προμήθειας, το Ιράν στέλνει πετρέλαιο στην Ευρώπη. Χθές Δευτέρα έγινε η πρώτη αποστολή φορτίου ιρακινού αργού πετρελαίου. Το τάνκερ που ναύλωσε ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total θα αναχωρήσει σήμερα μεταφέροντας 2 εκατ. βαρέλια,δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Δύο άλλα τάνκερ θα μεταφέρουν 1 εκατ. βαρέλια έκαστο για την ισπανική Compañía Española de Petróleos, ή Cepsa, και την Litasco, βραχίονα της ρωσικής Lukoil. Τα πλοία μεταφέρουν μία ποσότητα του νέου πετρελαίου που λέει το Ιράν ότι παράγει από τότε που οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν να άρουν τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Τεχεράνης. 

Αυτές οι κυρώσεις αποδεκάτισαν την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, μειώνοντας την εξαγωγική της ικανότητα τουλάχιστον κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα. ‘’ Η παραγωγή αργού στο Ιράν έχει αυξηθεί κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος που έχει ορίσει το Ιράν για την μετά τις κυρώσεις εποχή προβλέπει την αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.’’ δήλωσε ο υφυπουργός Πετρελαίου Ροκνεντίν Τζαβαντί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: