19 Φεβρουαρίου, 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και της Παναγίας της Γοργουπηκόου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.Ο κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Φιλοθέης, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις δυσκολίες που βιώνει η πατρίδας μας. "Να έχετε ελπίδα στους αγίους και την Εκκλησία" τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σύρου.


Επίσης ο κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την άδεια και ευλογία να προεξάρχει των λατρευτικών ακολουθιών. Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η λιτάνευση της λάρνακας της Αγίας Φιλοθέης, ενώ τελέστηκε δέηση ενώπιον της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Τέλος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τελεστούν τα εγκαίνια στο ανακαινισμένο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: