07 Φεβρουαρίου, 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

 

Όλες οι προπαγανδιστικές ανακοινώσεις που έκανε η Τουρκία και προβάλλονταν μάλιστα και από όλα τα τουρκικά ΜΜΕ, οι οποίες μίλαγαν για μεγάλη χερσαία εισβολή στην Συρία και τεράστιο αριθμό δυνάμεων που συγκεντρωνόταν στα σύνορα με την Συρία στην γραμμή της πόλεως Carablus αποδείχτηκαν κάλπικες. 

Η Άγκυρα κατάλαβε επιτέλους πόσο επικίνδυνο είναι το παιχνίδι που έχει αρχίσει και από φόβο μην την πατήσουν οι ίδιοι ή μήπως οι απώλειες τελικά είναι τόσο τρομερές που διακυβευτεί ακόμα και η ακεραιότητα της χώρας τους, σταματούν εδώ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, «η Τουρκία δεν σκοπεύει να προβεί σε οποιοιδήποτε μεμονωμένη ενέργεια μέσα στο συριακό εδάφιο και δεν θα προχωρήσει μόνη της σε χερσαία εισβολή, διαψεύδοντας τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει και στην Μόσχα αλλά και σε αμερικανικά ΜΜΕ».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έγινε το Σάββατο 05/02 και αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά το ISIS, αλλά παράλληλα προσβλέπει στην συνεργασία με άλλες δυνάμεις στον πόλεμο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: