24 Φεβρουαρίου, 2016

ΕΞΑΛΛΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

Το ΝΑΤΟ τα βάζει με τους Τούρκους που τορπιλίζουν την επιχείρηση της SNMG-2 στο Αιγαίο. Πρόκειται για μια ενσυνείδητη κίνηση από πλευράς των Τούρκων καθώς φέρουν πολλές αντιρρήσεις για την σκοπιμότητα της νατοϊκής επέμβασης στο Αιγαίο και φαίνεται πως είναι αρνητικοί επαναπροώθηση των μεταναστών στα παράλια της. Έτσι η Άγκυρα μπλόκαρε την επιχείρηση του ΝΑΤΟ αφού διαφωνεί με το σκεπτικό της.

‘’Εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα δεν έχω τέτοιες οδηγίες’’ δήλωσε Τούρκος εκπρόσωπος στην συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας χωρίς να δίνει απάντηση στο τι θα γίνει με τις βάρκες που θα εντοπίζονται από τα στρατιωτικά μέσα εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και οι οποίες υποτίθεται ότι πρέπει να επιστρέφουν στα τουρκικά παράλια. Η Τουρκία λοιπόν διαφωνεί στην επαναπροώθηση των μεταναστών και μεταφέρει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο στο επίπεδο της Συμμαχίας.

Υπ αυτό το πρίσμα η Τουρκία δεν θέλει να αναπτυχθούν στρατιωτικά μέσα στα Δωδεκάνησα με το πάγιο επιχείρημα περί αποστρατιωτικοποίησης εφ όσον γίνει χρήση εναέριων μέσων δεν αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της Ελλάδας εντός του HR Αθηνών 10 ναυτικά μίλια βάζει θέμα για την τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Λήμνου και θέτει τ ο σύνολο των αμφισβητήσεων της που έχουν περάσει στις οδηγίες Λουνς σύμφωνα με τις οποίες εξαιρούνται οι διαφιλονικούμενες περιοχές από τους συμμαχικούς σχεδιασμούς στις σχετικές συζητήσεις.

Η ελληνική πλευρά δεν έχει αντιδράσει σθεναρά μέχρι στιγμής γιατί φαίνεται πως θα βρει συμμάχους που είναι ιδιαίτερη προβληματισμένοι με την Τουρκία. Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιχείρηση δεν περπατάει και ότι δεν πρόκειται να σημειωθεί πρόοδος στις σχετικές συζητήσεις αν δεν υπάρξει αμερικανική παρέμβαση στην τουρκική πλευρά.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: