13 Φεβρουαρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στις σκηνές που έστησαν στην πλατεία Συντάγματος διανυκτέρευσαν οι αγρότες, ενώ το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιείται και νέο συλλαλητήριο με αφίξεις ακόμα περισσότερων αγροτών από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα.

Kλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πειραιώς, η Αθηνάς, η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας. Εντός ολίγων ημερών θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο ίδιος απορρίπτει τα περί αφαίρεσης αδειών, αφού «δεν υπάρχουν άδειες», ενώ αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 61 ετών, η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η έγκριτη δημοσιογράφος είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιανό Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Πρώτη, Επικαιρότητα, Αυριανή, το περιοδικό Ταχυδρόμος, τον ρ/σ Flash, ενώ για 23 χρόνια κάλυπτε στο Mega το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών που διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Ενδεικτικό της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου είναι ότι με αφετηρία συγκέντρωσης την Ομόνοια, η πορεία χωρίστηκε σε δύο μέρη, με το ένα να φτάνει στο Σύνταγμα μέσω Σταδίου και το άλλο μέσω Πανεπιστημίου.

Σε εξέλιξη νέα συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό. Επί τάπητος, το περιουσιακό.

Κόσμος:«Είναι μια βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλες μεγάλες επιθέσεις» στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια εποχή «υπερ-τρομοκρατίας».

Τυπική, ψυχρή και σύντομη ήταν η συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, με τον εντολοδόχο Πέδρο Σάντσεθ. Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής. Κυριολεκτικά: Ο Σάντσεθ άπλωσε το χέρι για χειραψία και ο Ραχόι κούμπωσε το σακάκι του...

Να μην τρέφει αυταπάτες πως υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο της Συρίας κάλεσαν τον Μπασάρ αλ Άσαντ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας στον απόηχο της συμφωνίας για προώθηση της εκεχειρίας.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι -ίσως το σφοδρότερο της χρονιάς- με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Οι διωγμοί που υφίστανται οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή έφεραν πιο κοντά τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλο. Το ιστορικό ραντεβού μετά το Σχίσμα του 1054, έγινε στην Αβάνα.

Οικονομία:«Τα σχέδια κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών έχουν υλοποιηθεί, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη πρόσθετων κεφαλαιακών απαιτήσεων» δηλώνει σε συνέντευξή της η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί, τονίζοντας όμως πως «η καλύτερη εγγύηση για την αποφυγή νέας ανακεφαλαιοποίησης είναι να ανακάμψει η οικονομία με βάση την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα από τις τράπεζες το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Ο σχηματισμός επενδύσεων παγίου κεφαλαίου αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για ταχεία έξοδο από τη νέα υφεσιακή διαταραχή, δεδομένης της υποτονικής ιδιωτικής καταναλώσεως, ως αποτέλεσμα των φορολογικών επιβαρύνσεων, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Ως επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης εκλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης την ανακοίνωση ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2015 είναι 1,6%, ο οποίος είναι ο ψηλότερος των τελευταίων επτά ετών.

Αθλητισμός: Το μεγάλο ντέρμπι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. 

Η ομάδα του Γουστάβο Πογιέτ θέλει να βάλει τέρμα στο αήττητο σερί των πρωταθλητών και έχει τις δυνατότητες να το κάνει μπροστά στους φιλάθλους της, οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν τις κερκίδες στο ΟΑΚΑ. Βέβαια ο Ολυμπιακός πάει στο Μαρούσι για τη νίκη, για ν' αποδείξει πως δίκαια έχει ξεφύγει στη βαθμολογία και είναι και φέτος το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

«Ζωντανή» στη μάχη που δίνει για να βγει στο Champions League της νέας περιόδου έμεινε η Ρόμα, μετά το 3-1 στην έδρα της Κάρπι, στο δεύτερο χρονικά ματς της 25ης αγωνιστικής στη Serie A.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: