17 Φεβρουαρίου, 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Η απόφαση του ΝΑΤΟ να περιορίσει την Ρωσία είναι επικίνδυνη, δηλώνει ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Δυτική Συμμαχία, Alexander Grushko. «Τώρα, όπως βλέπουμε, ο υπ' αριθμός ένα στόχος του ΝΑΤΟ είναι να περιορίσει την Ρωσία όχι μόνο πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. Αυτός ο συνδυασμός στρατιωτικού σχεδιασμού και πολιτικής συνιστά επικίνδυνη τάση.

Δεν είναι επιλογή μας. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα πως μπορούμε να συνεχίσουμε στο κτίσιμο μιας νέας Ευρώπης», είπε ο Grushko στην «The Wall Street Journal».Η συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας έχει διακοπεί από τα γεγονότα στην Ουκρανία, όταν και μισθοφόροι της Δύσης σε συνεννόηση με τους ναζί της χώρας ανέτρεψαν τον νόμιμο φιλορώσο πρόεδρο Γιανουκόβιτς, σφάγιασαν ρωσικούς πληθυσμούς και ανάγκασαν την Ρωσία να πάρει πίσω την Κριμαία (Ταυρίδα).

«Όταν συμβαίνει κάτι στην παγκόσμια ατζέντα με την συμβολή της Ρωσίας, τότε το ΝΑΤΟ φουσκώνει τα μάγουλα, σουφρώνει τα χείλια και λέει: [Αυτό ήταν, διακόπτουμε τις σχέσεις μαζί σας]. Είδαμε πράγματα στην διάρκεια των γεγονότων στην Γεωργία και μετά το ίδιο συνέβη κατά την ουκρανική κρίση», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας D. Medvedev, σύμφωνα με την Pravda.

Για την Συρία, ο Medvedev έχει απειλήσει ακόμα και με παγκόσμιο πόλεμο σε περίπτωση που οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισβάλλουν με τους συμμάχους τους στην τελευταία συμμαχική χώρα της «Αρκούδας» στην περιοχή, όπου διατηρούν την μοναδική ναυτική βάση στην Μεσόγειο. Τρίτη και φαρμακερή για τον στρατό της Νέας Τάξης στην Συρία; Θα αναγκάσει την Ρωσία να κατέβει οδικώς από την Γεωργία, μέσω Τουρκίας, στην Μέση Ανατολή. Θα το δούμε σύντομα... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: