07 Φεβρουαρίου, 2016

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

 

Πρωτοβουλία εκτόνωσης της κατάστασης στην Κω ανέλαβε ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης με επιστολή στον πρωθυπουργό. Ο δήμαρχος του ζητεί να δώσει εντολή για να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hot spot.

Αντιπροτείνει συζήτηση επί της πρότασης που έχει καταθέσει ο Δήμος για να δημιουργηθεί μόνο ένας χώρος καταγραφής παράνομων μεταναστών και προσφύγων στο νησί και οι καταγραφέντες να αναχωρούν εντός 24ώρου.

Ο Δήμος Κω είχε καταθέσει σχετική πρόταση προς την κυβέρνηση προτείνοντας μάλιστα 10 δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ακίνητα 4-7 στρεμμάτων, στα οποία μπορούσε να εγκατασταθεί η υπηρεσία καταγραφής της ΕΛ.ΑΣ και να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες και ανθρωπιστική βοήθεια.

«Κάνω έκκληση στον κ. πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Κω για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητώ να αποδεχθεί η κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: