10 Φεβρουαρίου, 2016

ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε επισήμως την προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση.

Η διάταξη για τα μέσα ενημέρωσης που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη στη Βουλή θα προβλέπει τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Το αναπάντητο ερώτημα που δημιουργείται όμως είναι: Αν μέσα στις τέσσερις άδειες είναι τα 3 κρατικά κανάλια και η μία άδεια που υποσχέθηκε σε Τούρκο επιχειρηματία.... αλλά τότε θα μιλούσαμε για απόλυτα ελεγχόμενα ΜΜΕ και κομμουνιστικά καθεστώτα όπως της Βόρειας Κορέας, με την δεύτερη φορά αριστερά...

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναινέσουν για την πλήρωση των θέσεων των μελών του ΕΣΡ «αποτελεί θεσμική εκτροπή», καθώς, όπως λέει «η συναίνεση δεν είναι προαιρετική, αλλά αντιθέτως επιβάλλεται από το Σύνταγμα».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «στόχος την αντιπολίτευσης είναι να βραχυκυκλώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, για αυτό και την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις» και συνέχισε ότι:

«Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και θα δημιουργηθούν τηλεοπτικά τοπία οικονομικά βιώσιμα και ανεξάρτητα».«Τον διαγωνισμό για τις άδειες θα αναλάβει να προκηρύξει και θα εκπληρώσει η εκλεγμένη κυβέρνηση, τηρώντας τους διαφάνειας όπως το Σύνταγμα ορίζει» συνέχισε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: