04 Φεβρουαρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας, λόγω συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της. Στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει τα μέλη του ΠΑΜΕ.  Κλειστό το Κέντρο. Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις και με τα μέσα μεταφοράς.

Παιδικά σαμπουάν και κρεμοσάπουνα-προϊόντα απομίμησης κατηγορούνται ότι παρασκεύαζαν και διέθεταν στην αγορά ένας 39χρονος-προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας εμπορίας καλλυντικών και μία 70χρονη-διαχειρίστρια της εταιρείας, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο. Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και την πτώση της θερμοκρασίας.

Τον 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου αποφάσισαν οι αγρότες στην πολύωρη συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην Κατερίνη. Οι αγρότες δεν θα προχωρήσουν σήμερα, Πέμπτη, σε καμία κινητοποίηση ώστε να μην εμποδίσουν όσους θελήσουν να μετακινηθούν και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας.

Για την εμφάνιση και στην Ελλάδα κακόβουλου λογισμικού τύπου «Δούρειος Ίππος» (Trojan), που εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων και ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (spam e-mails) ενημερώνει τους πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κόσμος: H Άγκυρα αρνήθηκε ρωσικό αίτημα για πραγματοποίηση πτήσης παρατήρησης στον τουρκικό εναέριο χώρο, στο πλαίσιο της συμφωνίας «Ανοιχτοί Ουρανοί» εξηγώντας ότι η Ρωσία και η Τουρκία δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την πραγματοποίησή της. «Άσχημο προηγούμενο» βλέπει να δημιουργείται η Μόσχα.

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις στο Βερολίνο και σε άλλες πόλεις της βόρειας Γερμανίας για τη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων για σχέσεις με την τζιχαντιστική ISIS και ενδεχόμενη προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία. Στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη σε τζαμί στη χώρα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ 

Ομπάμα έστειλε το μήνυμα πως οι μουσουλμάνοι έχουν θέση στις ΗΠΑ, λέγοντας πως «οι επιθέσεις στο Ισλάμ είναι επίθεση σε όλες τις θρησκείες». Ο πρόεδρος υπογράμμισε ιδιαίτερα την καταδίκη της στοχοποίησης μουσουλμάνων, με φόντο και τη θυελλώδη προεκλογική εκστρατεία.

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Άσανζ, που έχει διαφύγει εδώ και τρεισήμισι χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί τη σύλληψη εάν επιτροπή του ΟΗΕ που εξετάζει την υπόθεσή του κρίνει σε βάρος του. «Στην αντίθετη περίπτωση, περιμένω το διαβατήριό μου» τονίζει. «Αν βγει έξω, θα συλληφθεί» απαντά η αστυνομία - η επιτροπή θα «αποφασίσει υπέρ του», υποστηρίζει το BBC.

Οι χώρες της ΕΕ ενέκριναν την Τετάρτη την παροχή της οικονομικής βοήθειας ύψους 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Η Τουρκία φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προσφύγων στον κόσμο και έχει δεσμευτεί να μειώσει σημαντικά τους αριθμούς των μεταναστών που περνούν στην ΕΕ», δήλωσε ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Οικονομία:Πτωτικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με την αγορά να κινείται κόντρα στο ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 523,14 μονάδες σημειώνοντας 1,24%.

Κατά 300 εκατ. ευρώ, στα 71,5 δισ. ευρώ, μείωσε η EKT το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αίτημα της ΤτΕ και αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Το Δεκέμβριο τα υπόλοιπα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση από το Φεβρουάριο του 2013, διαμορφούμενα σε υψηλό 6 μηνών.

Επανερχόμενος στο θέμα του Grexit, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη σε ομιλία του στο Αμβούργο ότι «η έξοδος από το ευρώ θα είχε πλήξει άπαξ τη χώρα και θα είχε αποφευχθεί η ατελείωτη αυτή επίπονη διαδικασία για τον πληθυσμό». Σημείωσε, δε, ότι ο ίδιος είχε προτείνει το 2011 να βγει η Ελλάδα από το ευρώ «με αντάλλαγμα μια τεράστια βοήθεια» και κατέληξε, λέγοντας ότι χωρίς υποτίμηση του νομίσματος η Ελλάδα δύσκολα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.

Αθλητισμός:Ημέρα της μεγάλης άφιξης του Σεμπάστιαν Λέτο σήμερα, Πέμπτη, για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός επιστρέφει ύστερα από 2,5 χρόνια και στις 17:55 οι «πράσινοι» οπαδοί αναμένεται να του κάνουν σπουδαία υποδοχή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στη Σουηδία ο Λέτο για να εξετασθεί από τον γιατρό της εθνικής του ομάδας...

Μετά την άνετη πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδα σειρά παίρνει η ΑΕΚ για να σφραγίσει το εισιτήριο της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το 4-1 από το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού σταδίου δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στον Ηρακλή, που παίζει πάντως στο Καυτανζόγλειο (19:30, OTEsport3).



Δεν υπάρχουν σχόλια: