26 Φεβρουαρίου, 2016

ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Μειώσεις στις υφιστάμενες συντάξεις είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου οι θεσμοί να συγκλίνουν προς την ελληνική πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5%.

Το ασφαλιστικό απασχόλησε τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου. Μετά τη τηλεδιάσκεψη κυβερνητικός παράγοντας είπε πως αν και δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους Ευρωπαίους για το ασφαλιστικό, ωστόσο αυτή πιθανότατα θα επιτευχθεί εφόσον προωθηθούν ορισμένες παραμετρικές αλλαγές που αφορούν στις επικουρικές και στη μείωση του ανώτατου πλαφόν στην κύρια σύνταξη και στις πολλαπλές συντάξεις.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και σε μείωση του ανώτατου πλαφόν συντάξεων το οποίο διαμορφώνεται σήμερα σε 2.700 ευρώ για κύρια σύνταξη και σε 3.000 ευρώ για πολλαπλές συντάξεις. Κατά τον ίδιο εάν γίνουν αυτές οι αλλαγές οι θεσμοί θα δεχθούν την ελληνική πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5%.

Τέλος, εκτίμησε πως οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: