12 Φεβρουαρίου, 2016

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ Ο ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Ο τραγικός επίλογος από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ – 212 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Κίναρο γράφτηκε σήμερα Παρασκευή, όταν και εντοπίστηκε η σορός του κυβερνήτη, Α. Τουλίτση.

Η σορός του άτυχου υποπλοιάρχου βρέθηκε σε γκρεμό κάτω από συντρίμμια του έλικα και γι' αυτό δεν είχε βρεθεί χθες.

Την Πέμπτη είχαν εντοπιστεί και αναγνωριστεί οι σοροί των δύο άλλων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν στο ελικόπτερο, του συγκυβερνήτη, Κ. Πανανά και του ανθυπασπιστή Ε. Ευαγγέλου.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος και δεν θα γίνουν ορκωμοσίες ή παρελάσεις. Πρόκειται για τρία νέα παλικάρια. Οι δύο είναι υποπλοίαρχοι και ο ένας έγινε πρόσφατα ανθυπασπιστής.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε επίσημα τα ονόματα τους. Πρόκειται για  τον κυβερνήτη - υποπλοίαρχο Τουλίτση Αναστάσιο, τον συγκυβερνήτη - υποπλοίαρχο Πανανά Κωνσταντίνο, και τον ναυτίλο- ανθυπασπιστή Ευαγγέλου Ελευθέριο.

Οι υποπλοίαρχοι είναι περίπου 35 χρόνων, ενώ ο ανθυπασπιστής είναι νεότερος τους. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο ένας εκ των αξιωματικών ετοιμαζόταν να παντρευτεί, ενώ ο άλλος περίμενε να γίνει πατέρας!

Υπενθυμίζεται ότι το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο AB 212 ASW/EW είχε απογειωθεί από  τη φρεγάτα  "Νικηφόρος Φωκάς" και μετείχε στην άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: