02 Φεβρουαρίου, 2016

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην αντιπαράθεση Ρωσίας-Τουρκίας, με την δεύτερη να στηρίζεται από τις Η.Π.Α. Εκτός από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τον Νοέμβριο του 2015, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στοιχεία ότι τούρκοι ευθύνονται και για την κατάρριψη του ρωσικού Airbus στην Αίγυπτο.
 
Σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι τουρκικές απειλές σε σχέση με την, σύμφωνα με την Άγκυρα, «νέα παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από την Ρωσία». Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, κανείς δεν μιλάει όμως ούτε οι «φίλοι» από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.
 
Η Μόσχα, η οποία ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο, δήλωσε την Δευτέρα μέσω του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας πως η Τουρκία είναι μέρος μιας προμελετημένης πρόκλησης κατά της Ρωσίας. 

«Η υστερία στην οποία επιδόθηκε η τουρκική πλευρά, την οποία εμείς ορίζουμε ως 'ατεκμηρίωτη προπαγάνδα', μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με μια προμελετημένη πρόκληση» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.
 
Όπως μεταδίδεται, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν επιπλέον στην κατοχή τους ένα βίντεο που τους παρέδωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Συρίας και μια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, που δείχνει «συστοιχίες του πυροβολικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμενων να σφυροκοπούν ένα συριακό χωριό στα σύνορα με την Τουρκία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Περιμένουμε άμεσα εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ, το Πεντάγωνο και την Τουρκία σε σχέση με το εν λόγω περιστατικό, τόνισε ο Κονασένκοφ, εκφράζοντας την θέση του Προέδρου Πούτιν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: