10 Ιανουαρίου, 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ TΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ DALAMAN

 

Ήταν καλοκαίρι του 2000, όταν τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στο ελληνικό FIR, βόρεια της Ρόδου και παραλιακά μέχρι την Λίνδο. Το alert στο IFF χτυπάει ξαφνικά και ο ελεγκτής του RADAR της Ρόδου ειδοποιεί άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων και το ΑΤΑ στη Λάρισα.

Δύο ελληνικά μαχητικά έφθασαν αστραπιαία στο σημείο από την Κάρπαθο. Αμέσως τα Τουρκικά άρχισαν να απομακρύνονται. Ωστόσο, ο Αρχιελεγκτής ενημερώνεται από τον ανήσυχο ελεγκτή της Ρόδου για εισβολή, καθώς το επεισόδιο δεν σταματά εδώ: Μετά τη στροφή των Ελληνικών μαχητικών, επιστρέφουν και τα Τουρκιά.

Ο Επικεφαλής των Ελληνικών μαχητικών ενημερώνει για εμπλοκή και μαζί με έναν νεότερο χειριστή "παίρνουν στο κατόπι" τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία αρχίζουν να κατευθύνονται προς τις Μικρασιατικές ακτές. O αρχιελεγκτής πασχίζει να ενημερώσει τους Έλληνες χειριστές πως βρίσκονται πάνω από μαύρη περιοχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους καθώς άκουγαν παράσιτα.

Ο ένας εκ των δύο Τούρκων χειριστών, προσγειώνει το μαχητικό στο αεροδρόμιο dalaman ενώ ο άλλος συνεχίζει την πορεία του πάνω από τα βουνά προσπερνώντας το αεροδρόμιο. Ο Έλληνας χειριστής τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής!Τα δύο μαχητικά πατούν σε χαμηλό ύψος και κάνουν κύκλους πάνω από το τζαμί.

Την ίδια ώρα ο Αρχηγός του ΑΤΑ, τρομοκρατημένος, σημαίνει συναγερμό στην ετοιμότητα που απογειώνεται. Ταυτόχρονα, προετοιμάζει τη Σκύρο για κάθε ενδεχόμενο. Τα πράγματα είχαν πλέον ξεφύγει για τα καλά!

Τα Ελληνικά πετάνε προς τη Ρόδο όταν καταφτάνουν δυο Τούρκικα μαχητικά … Οι γενναίοι Έλληνες χειριστές, κάνοντας ανάποδο loop, βρίσκονται πίσω από τα Τούρκικα.Τα τελευταία επιχειρούν να σπάσουν την lock των Ελληνικών μαχητικών και χωρίζονται.

Τα Ελληνικά επιστρέφουν στην Κάρπαθο, μετά τις αγωνιώδεις φωνές του Αρχιελεγκτή του RADAR της Ρόδου και η εντολή του Αρχηγού του ΑΤΑ.Όπως είναι φυσικό, το περιστατικό "θάφτηκε" επιμελώς από τους Τούρκους και δεν αναφέρθηκε ποτέ στο ΝΑΤΟ.

Τι να έλεγαν άλλωστε; Ότι Ελληνικά μαχητικά παρελαύνουν και τους αναχαιτίζουν μέσα στην Τουρκία; Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες κατορθώματα των ηρώων Πολεμικής Αεροπορίας, που δυστυχώς δεν προβάλλονται ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: