11 Ιανουαρίου, 2016

O ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ -ΜΕ 52.43%

 

Ένα νέο «κεφάλαιο» στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και γίνει ο όγδοος εκλεγμένος πρόεδρος του «γαλάζιου» κόμματος.

Ο 47χρονος βουλευτής της ΝΔ κατάφερε να συγκεντρώσει το 51%, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, έναντι 49% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ο βετεράνος βουλευτής της ΝΔ κ. Μεϊμαράκης, που ήταν και το φαβορί αυτής της εκλογικής διαδικασίας,  τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του ενώ ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του με ένα λιτό μήνυμα στο Twitter. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από τον Γιάννη Τραγάκη, με ενσωματωμένο το 70% των εκλογικών τμημάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51%  και ο κ. Μεϊμαράκης 49%. Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ τόνισε, επίσης, ότι τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης θα ανακοινωθούν αύριο. 

Συγχαρητήρια από Τσίπρα, Καραμανλή, Σαμαρά και Κων. Μητσοτάκη 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ο πρώτος νεοδήμοκράτης που έσπευσε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Twitter. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από τον Γιάννη Τραγάκη, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκε «μπαράζ» συγχαρητήριων τηλεφωνημάτων από στελέχη του «γαλάζιου» κόμματος αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για τη νίκη του και οι δύο πολιτικοί άντρες έκλεισαν «ραντεβού» να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε συγχαρητήρια και από τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν, όμως, το μήνυμα του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, του ευχήθηκε να γίνει και πρωθυπουργός της χώρας. Με ένα μήνυμα στο Facebook συνεχάρη τον αδελφό της η Ντόρα Μπακογιάννη, που τόνισε ότι ο  κ. Μητσοτάκης πέτυχε «μια μεγάλη νίκη». 

Οι περιφέρειες που έδωσαν τη νίκη.Στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας κρίθηκε η εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες έδωσαν σαφές προβάδισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κέρδισε» τη Θεσσαλονίκη, καθώς συγκέντρωσε 2.462 ψήφους στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» έναντι 1.982 του Βαγγγέλη Μεϊμαράκη. Την ίδια ώρα, στο εκλογικό κέντρο του Λιμανιού, ο κ. Μητσοτάκης έλαβε 914 ψήφους ενώ στην Προξένου Κορομηλά 661.

Συγχαρητήρια Παπαμιμίκου. Τα συγχαρητήρια του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της ΝΔ έδωσε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος συνεχάρη όλους τους υποψήφιους και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη διαδικασία.

«Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πιο δυνατή, πιο ενωμένη και πιο ανανεωμένη, αφήνοντας πίσω τις όποιες αντιπαραθέσεις μπορεί να υπήρξαν στην προεκλογική περίοδο. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Του εύχομαι να πετύχει όλες τις προκλήσεις, που έχει βάλει. Όλοι μαζί θα είμαστε στο πλευρό του», δήλωσε ο κ. Παπαμιμίκος.

Συγχαρητήρια Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το πρώτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.Στην ενότητα και τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πρώτο του μήνυμα ως πρόεδρος του «γαλάζιου» κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από γραφείο του στην Χαλκοκονδύλη.

«Οι ψηφοφόροι έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει η ΝΔ σε ανανέωση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μια «μεγάλη και ιστορική ημέρα για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

«Η εντολή είναι ξεκάθαρη: δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση, για εναλλακτική κυβερνητική λύση για τη χώρα» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για συσπείρωση των δυνάμεων ενάντια «στον λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του δήλωσης, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε φίλο του τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσε. Υπογράμμισε δε, ότι θα τον χρειαστεί δίπλα του ως «πολύτιμο συνεργάτη».  

«Θα προχωρήσουμε μαζί και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τα 400.000 μέλη του κόμματος», πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε την οικογένειά του. «Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης» ολοκλήρωσε λέγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τι λέει ο ξένος Τύπος για την εκλογή Μητσοτάκη.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας , αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τηλεγράφημα για την εκλογή του νέου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.

"Εναν χρόνο αφού έχασε την εξουσία στην Ελλάδα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 47 ετών, γιο ενός πρώην πρωθυπουργού, νέο ηγέτη του", αναφέρεται στο τηλεγράφημα. Ο αντίπαλός του Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγνώρισε την ήττα του, ενώ η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευσιν κρατικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι ο τίτλος των Financial Times.

Γ. Πλακιωτάκης: Εύχομαι καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει

Μητσοτάκης: Ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης 
Μητσοτάκης:Σκοπός η ΝΔ να εκφράσει όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στον λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνηση
Μητσοτάκης: Τώρα μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών 
Μητσοτάκης: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένειά μου 
Μητσοτάκης: Από αύριο είμαστε ένα 
Μητσοτάκης: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη 

Ντόρα Μπακογιάννη: Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια καινούρια σελίδα ενότητας, όπου δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και το διαχρονικό του αγώνα για τη ΝΔ, που είναι το σπίτι μας. 'Ολοι μαζί θα συνεχίσουμε. 'Ολοι μαζί θα νικήσουμε.  

Τραγάκης: Ευχαριστώ τους νεοδημοκράτες που προσήλθαν στις κάλπες και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές 
Τραγάκης:Θέλω και εγώ να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη
Τραγάκης:Με ενσωματωμένο το 70% των εκλογικών τμημάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51%  και ο κ. Μεϊμαράκης 49% 

Συγχαρητήρια Θεοδωράκη σε Μητσοτάκη μέσω SMS 

Συγχαρητήρια Λεβέντη.Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης συγχαίρει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του. Όπως επισημαίνει, τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Αν το πράξει θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την εκλογή του.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου. 

Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα. Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Και φυσικά με όλους τους Βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης. Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.

Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στη Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ. Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών.

Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα. Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα, η πολιτική θα το λύσει.  Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε.

Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς. Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. 

Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό  καλά και ο κ. Τσίπρας. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα.
Σας ευχαριστώ πολύ».
Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έλαβε το ποσοστό 47.57% των ψήφων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

«Πρόκειται για τα παιχνίδια της μοίρας. Ο κ. Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη βοήθησε τον γιο του να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ενεργό συμμετοχή βέβαια σ’ αυτό είχαν και οι σκληροπυρηνικοί ψηφοφόροι του σημιτικού μπλοκ που είναι προφανές ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά στοιχεία όπως ο Αδ. Γεωργιάδης, δηλαδή με τους υβριστές του Κ. Καραμανλή. 

Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει πλέον ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα που θα εξυπηρετεί μόνο τους σκοπούς της ολιγαρχίας, χάνοντας κάθε λαϊκό έρεισμα.  Είναι φανερό ότι σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, οι δύο τάσεις συγκρούστηκαν και οι διαθέσεις των ψηφοφόρων διχάστηκαν.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τις αρχές τους αποτελούν το μόνο συνεχιστή της πορείας που χάραξε και εφάρμοσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».



Δεν υπάρχουν σχόλια: