23 Ιανουαρίου, 2016

ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ

 

Το 2012 το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων που δημιουργήθηκε μετά από απόφαση της Ευρώπης σκέφτηκε να κάνει μια σφυγμομέτρηση η οποία όμως δεν βγήκε στην δημοσιότητα.Μέσα λοιπόν στα διάφορα ερωτήματα που τέθηκαν στον ελληνικό λαό, ένα από αυτά ήταν κατά πόσο είναι σύμφωνοι οι Ελληνική γνώμη σε ξένες επενδύσεις στη χώρα μας.

Η Ρωσία πρωτοστατούσε στις δημοσκοπήσεις αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα η Γερμανία που ήταν η τελευταία στις προτιμήσεις. Το 2012-2014 έγινε μια προσπάθεια επιχειρηματική μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας η οποία όμως δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα διότι κάποιοι την σαμποτάρισαν.

Η στάση της Αθήνας για συνεργασία με την Ρωσία τότε έκανε το Κρεμλίνο να δει την Ελλάδα με μεγάλη καχυποψία την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά. Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση η Έλληνες έδειξαν ενδιαφέρον προς τις ρωσικές επενδύσεις θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα στήριζε πολύ την Ελληνική οικονομία.

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να μην συνεργαστεί άμεσα με τους Ρώσους για να μην στεναχωρέσει την ΕΕ έκανε πολλούς να τρέξουν και να ανακοινώσουν ότι η Ρωσία δυσαρεστήθηκε από την κίνηση της Ελλάδος. Αντίθετα όμως το αίσθημα των Ελλήνων προς τη Μόσχα ενισχύθηκε πάρα πολύ.

Παρόλο που η δημοσκόπηση φανερώνει το τι πραγματικά επιθυμεί ο ελληνικός λαός στην πραγματικότητα ούτε βγαίνει στην επιφάνεια αλλά και γίνονται όλες οι κινήσεις ώστε η Μόσχα να φαίνεται "μη καλή" και να σταματάνε ξένοι δάκτυλοι οποιαδήποτε ρωσική επένδυση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: