18 Ιανουαρίου, 2016

ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ

 

Το ενδεχόμενο να ξαναζήσουμε ένα επεισόδιο τύπου Ιμία είναι πλέον πολύ πιθανό και μάλιστα πολύ σύντομα. Σε συνέντευξη του σε ρώσικο κανάλι  ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο λέγοντας τα εξής:

''Να μην αποκλείουμε ενδεχόμενο επεισοδίου τύπου Ίμια με την Τουρκία, αλλά και να μην αμφισβητούμε καν την δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να προχωρήσουν σε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους που παραβιάζει το Αιγαίο.''

Απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από το ρωσικό RGRU, ο κ.Φράγκος κάνοντας ιστορικές αναφορές που ξεκινούν από το 1920 επισημαίνει τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας που σήμερα εκφράζονται με τον στόχο να μοιραστεί ξανά το Αιγαίο. “Στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμεί η Τουρκία είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας''.

Τόνισε πως γεγονότα όπως των Ιμίων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποκλειστούν στο μέλλον καθώς τεκμηριώνει την άποψη του με μια μελέτη των Ισραηλινών η οποία αναφέρει πως σε μια περίπτωση πολέμου με την Τουρκία η Ελλάδα μπορεί να τους καταστρέψει σε 48 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: