10 Ιανουαρίου, 2016

ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών στους Τούρκους διπλωμάτες που βρίσκονται στην Αγγλία αφού η Κύπρος βρισκόταν σε διαμάχη με την Άγκυρα για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Βρετανικό δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα των Κύπριων και διέταξε να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των Τούρκων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προσκάλεσε τον Βρετανό Πρέσβη για να του εξηγήσει γιατί έκανε αυτή την κίνηση. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ταντζού Μπιλγκίτς είπε πως αυτή η απόφαση του Βρετανικού Δικαστηρίου είναι απαράδεκτη.

Παράλληλα η Άγκυρα βρίσκεται σε διάβημα κατά της Αγγλίας.Ακόμα ο Ταντζού Μπιλγκίτς δήλωσε ότι η Βρετανία παραβιάζει την Συνθήκη της Βιέννης με την κίνηση της και ότι θα ξεκινήσει νομική διαδικασία. Ο ίδιος λέει: “Δεν είναι δυνατόν να αποδεκτούμε τέτοια εφαρμογή.

Αναμένομε να αρθούν οι περιορισμοί στους λογαριασμούς αυτούς, να αρθεί η απόφαση μέτρων επειγόντως και η Βρετανία να εφαρμόσει τις ευθύνες της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε άλλωστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο η νομική διαδικασία αμφισβήτησης”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: