02 Ιανουαρίου, 2016

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε τα λόγια ου Πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την αποτελεσματικότητα του γερμανικού προεδρικού συστήματος υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ, λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα, αρκετά πράγματα τώρα γίνονται σαφή".

"Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Γερμανία υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ ήταν ένα παράδειγμα ενός αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος, σύμφωνα με το Reuters. στην πραγματικότητα, αρκετά πράγματα τώρα γίνονται σαφή", δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα στη σελίδα της στο Facebook. 

Το σχόλιο έρχεται αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι η Γερμανία υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ ήταν ένα παράδειγμα προεδρικού συστήματος το οποίο ήταν σε θέση να διατηρήσει τον ενιαίο χαρακτήρα του κράτους.

«Ναι, δεν υπάρχουν λόγοι για να μην έχουμε προεδρικό σύστημα σε ένα ενιαίο κράτος. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα στον κόσμο και έχουν υπάρξει τέτοια παραδείγματα στο παρελθόν. Αν κοιτάξει κανείς τη Γερμανία του Χίτλερ, θα το δούμε", δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους , όπως αναφέρεται από την ηλεκτρονικό σάιτ ειδήσεων Τ24, όταν ρωτήθηκε αν το προεδρικό σύστημα ήταν σε θέση να διατηρήσει την ενιαία δομή του κράτους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: