27 Ιανουαρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σώος, να κολυμπά στη θάλασσα, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή Μοναστήρι του Πόρου ο 58χρονος αλιέας, που, ενώ είχε βγει για ψάρεμα με το μικρό (3,5μ.) σκάφος του, δεν είχε δώσει σημεία ζωής έως το πρωί.

Τους λόγους για τους οποίους προτείνει Εξεταστική Επιτροπή για την πορεία της Οικονομίας από την εποχή της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ έως σήμερα εξήγησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Φώφη Γεννηματά. Όπως τόνισε, πρέπει «να τελειώνουμε με το χθες και να αποφασίσουμε όλοι μας ποια ήταν η ιστορική πορεία της οικονομίας από την ώρα που μπήκαμε στην Ευρωζώνη μέχρι σήμερα».

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών από Ναύπλιο, Θήβα, Λαμία, Κρήτη και άλλες περιοχές, οι οποίο στέκονται στο πλευρό των αγροτών. Στον Κολωνό, παραγωγοί έστησαν πάγκους και μοιράζουν λαχανικά και φρούτα δωρεάν στον κόσμο. Hμέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και για όσους με θάρρος και αυταπάρνηση έσωσαν συμπολίτες τους από βέβαιο θάνατο έχει καθιερωθεί η 27η Ιανουαρίου. 

«Να μη ζήσει η ανθρωπότητα τέτοιες θηριωδίες ποτέ ξανά» αναφέρει στο μήνυμά του το υπουργείο Εξωτερικών. Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των εμπορευματικών και επιβατικών οδικών μεταφορών, ζητά με επιστολή της η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).

Κόσμος: Οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν μέχρι τώρα οι πιο σημαντικοί φορείς μνήμης του Ολοκαυτώματος. Οι περισσότεροι έχουν πεθάνει. Στην εποχή του You Tube η μνήμη μεταδίδεται με έναν ασυνήθιστο τρόπο όπως το βίντεο "Memento". Το τραπέζι στη Γενεύη για το νέο γύρο των συνομιλίων στο Συριακό στήνεται για την Παρασκευή, όμως οι προοπτικές παραμένουν θολές: Η μάχη γύρω από τους συμμετέχοντες έκλεισε, με το κουρδικό PΥD να μένει εκτός της διαδικασίας. 

Σύμφωνα με το Παρίσι, τη συριακή αντιπολίτευση θα εκπροσωπήσει ομάδα που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία. Την παραίτησή της υπέβαλε αιφνίδια η γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, εξαιτίας της διαφωνίας της στην υπόθεση της στέρησης υπηκοότητας για όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία. Το υπουργείο θα αναλάβει ο Ζαν-Ζακ Ούρβοας.

Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν η Αϊόβα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στην μακρά μάχη για το Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μποϊκοτάρει τηλεμαχία στο Fox μεταξύ των ρεπουμπλικανών υποψηφίων -«και να δούμε τι νούμερα θα πιάσουν», είπε- κάνοντας τον Τεντ Κρουζ να τον προκαλέσει σε μονομαχία. Στην όχθη των Δημοκρατικών, ο Μπέρνι Σάντερς θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο.

Κάτοικος της Δανίας βρέθηκε θετικός στον ιό Ζίκα, που μεταδίδεται από κουνούπια, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της χώρας που επικαλείται αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών. H αναφορά προέρχεται από το Άρχους, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες.

Οικονομία: Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης σήμερα, Τετάρτη, με την αγορά να κινείται στα επίπεδα των 550 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 548,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,37%.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι πιστώσεις αυτές θα σταματήσουν να ανήκουν στα τραπεζικά ιδρύματα και θα μετατραπούν σε ομολογιακούς τίτλους.

Από τον Μάιο θα αρχίσει η πληρωμή των φόρων εισοδήματος, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να απλώσει στη διάρκεια του έτους τις διάφορες φορολογικές υποχρεώσεις και να μην πέσει ασήκωτος ο λογαριασμός στο δεύτερο εξάμηνο όπως συνέβη πέρυσι.

Αθλητισμός: Μια ανάσα από την απόκτηση του Λούκας Βιγιαφάνες βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την Ιντεπεντιέντε και έως την Πέμπτη θα υπάρξει οριστική κατάληξη.

Ο Αλεχάντρε Πάτο επιστρέφει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς η Κορίνθιανς ανακοίνωσε το δανεισμό του για έξι μήνες στην Τσέλσι. Ο τεχνικός της διάσημης αγγλικής ομάδας, Γκους Χίντινκ, ήθελε να ενισχύσει την επιθετική γραμμή των «μπλε» και εισηγήθηκε την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή φορ, ο οποίος έχει ειδοποιηθεί από τον ατζέντη του για να κάνει (ξανά) το υπερατλαντικό ταξίδι.

Εφτασε η ώρα των τα προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη. Οι ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα της πρόκρισης στα ημιτελικά και οι αναμετρήσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. 

Σήμερα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός έχουν το πρώτο λόγο στα εντός έδρας παιχνίδια τους κόντρα σε Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης οι δυο αιώνιοι και Πανιώνιο εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ στις 15.45 (ΟΤΕSPORT1) αντίστοιχα, με τις εκπλήξεις, βέβαια, να «παραμονεύουν» πάντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: