19 Ιανουαρίου, 2016

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Με ανακοίνωση του υφυπουργού Πετρελαίου του Ιράν σήμερα Δευτέρα, έγινε γνωστό πως το Ιράν εξέδωσε εντολή για αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα. Έτσι τίθεται σε εφαρμογή η πολιτική για αύξηση της παραγωγής μόλις αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο μετά το 2003, εν αναμονή της αύξησης των ιρανικών εξαγωγών. Στις 14.00 ώρα Ελλάδας, το πετρέλαιο μπρεντ κινείτο κοντά στα 29,50 δολάρια.

«Το Ιράν είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα μετά την άρση των κυρώσεων και σήμερα εκδόθηκε η εντολή για αύξηση της παραγωγής», σημείωσε ο υφυπουργός Πετρελαίου Ροκνεντίν Τζαβαντί, ο επικεφαλής της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρίας του Ιράν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου.

Αν και σήμερα εκδόθηκε η εντολή για αύξηση της παραγωγής», σημείωσε ο υφυπουργός Πετρελαίου Ροκνεντίν Τζαβαντί, ο επικεφαλής της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρίας του Ιράν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: