17 Ιανουαρίου, 2016

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

 

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σούδα, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τις αρχές, ο ακριβής λόγος αλλαγής πορείας του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Fantasia.Το γεγονός ότι υπάρχει ένας νεκρός έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο παραμένουν άγνωστα τα αίτια του θανάτου του. Για την ώρα ιατροδικαστής διενεργεί νεκροψία-νεκροτομή στο Νοσοκομείο Χανίων. Τη σορό του άντρα, παρέλαβαν λιμενικοί.

Οι πρώτες υποψίες για τρομοκρατικό χτύπημα στο κρουαζιερόπλοιο, κινήθηκαν χτες, όταν επιβιβάστηκαν ύποπτα άτομα, στους προηγούμενους προορισμούς του, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό Σώμα.  Στην συνέχεια, όταν υπήρξε ειδοποίηση για αλλαγή πορείας, προκλήθηκε πανικός, καθώς ο ναυτικός πράκτορας αιτήθηκε αλλαγή λιμανιού, για να πιάσει Χανιά αντί για Ηράκλειο, χωρίς να αναφέρει τον λόγο.
 
Αμέσως, το Fantasia κατευθύνθηκε στον ναύσταθμο της Σούδας για να εξετασθεί από ελεγκτές διεθνούς ναυτιλιακού φορέα αλλά και αμερικανούς αξιωματούχους. Η κινητοποίηση κρίθηκε απαραίτητη, με αφορμή τις πολλαπλές επιθέσεις τζιχαντιστών, όπως η πρόσφατη στην Κωνσταντινούπολη και την Μπορκίνα Φάσο.  Το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβάτες και πλήρωμα, θα αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα για την Τσιταβέκια Ιταλίας, καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος ανησυχίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: