27 Ιανουαρίου, 2016

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η Ουάσιγκτον ενδέχεται να παίξει το ρόλο του καταλύτη για την κατάρρευση της Ρωσίας, σύμφωνα με τον γραμματέα του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ.

«Η ηγεσία των ΗΠΑ σηματοδότησε ένα στόχο για τον εαυτό της. Να κυριαρχήσει στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό δεν χρειάζεται μια ισχυρή Ρωσία. Αντίθετα θέλει να αποδυναμώσει τη χώρα μας. Δεν αποκλείεται να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και από την κατάρρευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό θα διευκολύνει την πρόσβαση των ΗΠΑ στους πλούσιους πόρους, που κατά την γνώμη τους, η Ρωσία κατέχει άδικα», είπε ο Πατρούσεφ.
 
«Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις να γίνει υπερδύναμη», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι η Ρωσία ανησυχεί για τη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ότι η Οργάνωση προβαίνει σε παγκόσμιες επιχειρήσεις κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. «Η αναζωπύρωση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων του οργανισμού και η περαιτέρω επέκταση της συμμαχίας, προχωρώντας με στρατιωτικές υποδομές ολοένα και πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα αποτελούν απειλή για την ασφάλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.
 
Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ακαδημίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Σεργκέι Τσβάρκοφ, είπε ότι κατά της Ρωσίας υπάρχει ένας ανοικτός πόλεμος πληροφοριών. Σε πρόσφατο, επίσης, δημοσίευμα της ιδιωτικής εταιρείας συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών ‘Stratfor’, που ορισμένοι την αποκαλούν ως «σκιά της CIA» έγραψε ότι «η Ρωσία του Πούτιν είναι πολύ πιο σταθερή από ό, τι φαίνεται στη Δύση».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: