22 Ιανουαρίου, 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΣΥΝΟΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

 

Απόντες από  τη Διάσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Αντιοχείας κ.κ.Ιωάννης και ο Βαρσοβίας κ.κ. Σάββας... Στο Σαμπεζύ της Γενεύης ξεκίνησε χθες 21 Ιανουαρίου(2016) η έκτακτη  Προσυνοδική  Σύναξη των Προκαθημένων εν όψει της Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου που έχει εξαγγελθεί για τον προσεχή Μάρτιο.

Κυρίαρχο θέμα οι προετοιμασίες και τα πολύ σοβαρά  προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ρωσίας ότι είναι αδύνατον να παραστεί ο Πατριάρχης Κύριλλος μετά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ρωσία προς την Τουρκία μετά την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού. 

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί. Ακόμα και αν αυτό το εμπόδιο ξεπεραστεί με την ανοχή και την σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων προκαθημένων, υπάρχουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το ζήτημα της περιοχής όπου θα βρεθούν επί το Αυτό μετά από 1200 χρόνια και πλέον. Προβλήματα που θα κρίνουν όχι μόνον την συνοχή αλλά και την ενότητα της Ορθόδοξης Ανατολικής Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. 

Μακάρι να μη δούμε και να μη ζήσουμε τα χειρότερα... Γιατί οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στα εκκλησιαστικά ζητήματα μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών χωρίς αμφιβολία θα επηρεάσουν και την ρευστή πολιτική κατάσταση στην εύλεκτη περιοχή όχι μόνον της Νέας Μέσης Ανατολής αλλά και της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Μακάρι.. Ίδωμεν. 

Ολόκληρο το σχετικό ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου 
διαβάστε το ΕΔΩ....
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: