31 Ιανουαρίου, 2016

«ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ!..»

 

Παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή για την χορήγηση των νέων τηλεοπτικών αδειών και ομολογουμένως ντραπήκαμε για λογαριασμό κάποιων εθελόδουλων πολιτικών. Των πολιτικών εκείνων που θέλησαν να αποδείξουν στα αφεντικά τους ότι είναι «βασιλικότεροι του βασιλέως!..»

Τι προσκύνημα ήταν αυτό!.. Τι λιβάνισμα έκαναν αυτοί οι συγκεκριμένοι πολιτικοί, που είχαν και όνομα και επώνυμο! Και μιλάμε γι’ αυτούς που προσκυνούσαν χωρίς έλεος τ’ αφεντικά τους, αφού απέδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι ξεπλήρωσαν για τα καλά τα «γραμμάτια», που είχαν υπογράψει μ’ αυτούς για την πολύχρονη προβολή τους στα κανάλια τους!

“His Master’s Voice”, λοιπόν!.. «Η Φωνή του Κυρίου» των!... Γιατί αυτούς τους κυρίους προσκυνούσαν με εμετικό τρόπο χθες οι συγκεκριμένοι πολιτικοί: Τους «νταβατζήδες της ενημέρωσης»!.. Ακόμη και ένας εξ αυτών των πολιτικών, που επί χρόνια εξύβριζε όλους σχεδόν τους καναλάρχες, που δεν τον καλούσαν στις εκπομπές, μόλις άλλαξε το σκηνικό και οι καναλάρχες τον προβάλλουν πλέον από το πρωί μέχρι το βράδυ, άλλαξε κι αυτός βιολί!..

Κάνοντας θεαματική στροφή 180 μοιρών, άρχισε να υποστηρίζει μετά πάθους τους αλλοτινούς εχθρούς του, που δεν είναι άλλοι από τους σημερινούς καναλάρχες!.. Ώ καιροί, ω ήθη!..Δεν ξέρω αν ζούσε σήμερα ο αρχαίος κωμικός μας ποιητής Αριστοφάνης πώς θα διακωμωδούσε τους παραπάνω πολιτικούς!.. Τι θα έγραφε, αν ζούσε, ο σατιρικός μας ποιητής, Γεώργιος Σουρής!.. 

Ή πώς θα αντιμετώπιζαν το θέμα οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές μας, οι οποίοι, αντικρίζοντας τον άθλιο ξεπεσμό των συγκεκριμένων σημερινών πολιτικών, που έγιναν φερέφωνα ορισμένων καναλαρχών, των λεγόμενων «νταβατζήδων», πιθανόν να έβαζαν τον Χορό να ελεεινολογεί με τα παρακάτω λόγια!..

«ΧΟΡΟΣ:Ελεεινοί και τρισάθλιοι προσκυνητάδες των νταβατζήδων!.. Εθελούσιοι οσφυοκάμπτες των αφεντικών σας!.. Εμετικοί νεροκουβαλητές των επιθυμιών των κυρίων σας!.. Ασπόνδυλοι δουλοπρεπείς και ταπεινοί ασπάλακες των συμφερόντων σας!.. 

Προτιμήσατε να γίνετε αναξιοπρεπή φερέφωνα των αφεντικών σας, παρά να στηλιτεύσετε τα εγκλήματα που διέπραξαν όλα αυτά τα χρόνια οι εργοδότες σας!.. Ποιοι δολοφόνησαν την ελληνική γλώσσα επί 25 ολόκληρα χρόνια, μια γλώσσα που ο Κικέρων χαρακτήρισε «γλώσσα των θεών»; 

Ποιοι αφελλήνισαν την ελληνική κοινωνία με ό,τι χειρότερο θα μπορούσαν να προβάλουν στις οθόνες τους όλα αυτά τα χρόνια; Ποιοι θεοποίησαν κάθε τι ανθελληνικό και υιοθέτησαν κάθε τι που απεμπολεί τον Ελληνισμό και τα πατροπαράδοτα ήθη κι έθιμα της Φυλής μας;…»

Πολλά θα μπορούσαν να γράψουν και να πουν όλοι σχεδόν οι κωμικοί και οι τραγικοί ποιητές μας! Ακόμη περισσότερα, όταν θα πληροφορούνταν ότι ορισμένοι εκ των προσκυνημένων σημερινών πολιτικών δεν έχουν συνειδητοποιήσει το κακό που έκαναν στον εαυτό τους, αλλά και στην ελληνική κοινωνία, από όλη αυτή την κοινοβουλευτική διαδρομή τους, όπου το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η προσωπική προβολή και μόνο η προβολή τους! Ίσως να συνέχιζε ο Χορός:

«ΧΟΡΟΣ: Μαριονέτες πολιτικοί των καναλαρχών, που λέγονται «νταβατζήδες»!.. Αντί να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, προτιμήσατε να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των αφεντικών σας!.. 

«Χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ», που λέει ο Καβάφης!.. Τυφλωθήκατε από τους ισχυρούς προβολείς των πάσης φύσεως τηλεοπτικών αιθουσών και αδυνατήσατε τους οφθαλμούς σας!.. 

Δεν βλέπετε πλέον ούτε τους ίδιους τους ψηφοφόρους σας!. Άνθρωποι με «ιλουστρασιόν» εμφάνιση και αρκετή δόση γυαλιστερής ουσίας στα μαλλιά, υπερασπίζεστε μετά πάθους τα αφεντικά σας, ενώ ο κόσμος κάτω καραδοκεί και φωνάζει: «Αιδώς, Αργείοι»!.. Αιδώς!..»

Το ξέρω. Η ερώτηση που θα μπορούσαν να μας κάνουν πολλοί αναγνώστες είναι η εξής:

--«Και αν η σημερινή κυβέρνηση μας φέρει χειρότερους καναλάρχες, που ενδεχομένως να είναι και Τούρκοι επιχειρηματίες; Τι θα πούμε σ’ αυτήν την περίπτωση;»

--Μα, γι’ αυτό τους βάλαμε τους παραπάνω πολιτικούς στη Βουλή. Για να ελέγχουν σωστά την πολιτική εξουσία και να ασκούν ορθή κριτική την ώρα που το εθνικό μας σκάφος παραπαίει και βαδίζει προς τα βράχια. Αυτή είναι η αποστολή τους και όχι να υπηρετούν τ’ αφεντικά τους! 

Τοιούτοι έπρεπον ημίν Αρχιερείς; Ιδού το ερώτημα, έστω και αν σήμερα έγινα λιγάκι πιο δηκτικός από ό,τι άλλες φορές, που η πένα μας είναι πολύ ανθρώπινη και στοργική!..
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: