09 Ιανουαρίου, 2016

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ

 

Ανεργία: Στην 3η χειρότερη θέση η Κύπρος στην Ευρωζώνη:Την ανησυχία της για την πορεία της ανεργίας επαναδιατυπώνει η ΠΕΟ, σημειώνοντας ότι η Κύπρος συνεχίζει να καταλαμβάνει την τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρωζώνη.

Μετά την Ελλάδα και την Ισπανία και την τέταρτη στην ΕΕ. Με χθεσινή ανακοίνωση η ΠΕΟ αναφέρει ότι ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος, με το ποσοστό να φτάνει στο 32,6%, όταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 22,5% και της ΕΕ 20%.

Η ΠΕΟ σχολιάζει τα τελευταία στοιχεία, του Δεκεμβρίου, που ανακοίνωσε προχθές η Στατιστική Υπηρεσία, εστιάζοντας την προσοχή της στην ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ανεργίας, που χειροτερεύουν, όπως υποστηρίζει.

Οι μακροχρόνια άνεργοι, αναφέρει η ΠΕΟ, αυξάνονται και σύμφωνα με την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού για το 3ο τρίμηνο του 2015, το ποσοστό στο σύνολο των ανέργων, όσων παραμένουν εκτός εργασίας πέραν του εξαμήνου, ανήλθε στο 62,5%.

«Πολλοί άνεργοι δεν βρίσκουν εργασία, δεν εγγράφονται στους καταλόγους και αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο του 2015 ήταν 43.602 άτομα, σύμφωνα με τη Στατιστική, ενώ τον ίδιο μήνα η Eurostat τούς υπολογίζει στις 66.000 άτομα».

Το συμπέρασμα που εξάγεται από την ανάγνωση των αριθμών, καταλήγει η ΠΕΟ, είναι ότι η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης, έστω και ισχνό.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: