03 Ιανουαρίου, 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ

 

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη, είναι να οικοδομήσει «συμμαχίες στον ευρωπαϊκό χώρο, που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις». 

Σε συνέντευξη του, ο κ. Σκουρλέτης διαμήνυσε ότι: «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα στις διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό» ενώ σχολίασε πως η σχέση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. δοκιμάστηκε με θετικά αποτελέσματα στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης. Ο υπουργός δήλωσε: «το σενάριο δημιουργίας μιας διευρυμένης κυβέρνησης είναι δημιούργημα εκείνων των κύκλων που θα θέλανε ουσιαστικά να διαμορφώσουν συνθήκες ομηρίας για τη σημερινή κυβέρνηση. 

Όσων θέλουν να τη δουν να κυβερνά με άλλους, οι οποίοι όμως βαρύνονται από τα λάθη της πολιτικής τους και ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι η συναίνεση της κοινωνίας, από αυτήν έχει ανάγκη η κυβέρνηση, σε αυτό το πεδίο θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Θα έλεγα δε ότι το διάστημα από τις εκλογές μέχρι σήμερα μάλλον έχει μεγαλώσει η απόσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι. Σε ό,τι αφορά την Ένωση Κεντρώων, θεωρώ πολιτικά επιζήμια την εμμονή της στην ανάγκη δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης, σε σχέση δε με τις πολιτικές θέσεις του αυτό το κόμμα θυμίζει περισσότερο ένα κεντροδεξιό παρά ένα κεντρώο κόμμα όπως θέλει να αυτοπροσδιορίζεται».

«Η δυσπιστία θα γεννηθεί από τη στιγμή που θα εγκαταλειφθεί το περιεχόμενο του προγράμματος. Τότε θα κριθούμε αυστηρά από τα τμήματα της κοινωνίας που έχουν ανάγκη αυτά τα μέτρα ανακούφισης που περιλαμβάνει το παράλληλο πρόγραμμα», σχολίασε σχετικά με την ενδεχόμενη δυσπιστία, από τη μετάθεση του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει πτυχές του παράλληλου προγράμματος.
Όσον αφορά τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθησύχασε ότι παρά τις διαφωνίες δεν τίθεται σε κίνδυνο η κυβερνητική συνοχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: