29 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο ΦΙΛΗΣ

 

Για συνεργασία με σκοπό το συμφέρον του ελληνικού λαού έκαναν λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος και ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα 12 μ.μ. στην Ι. Αρχιεπισκοπή.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

 
Η σκληρή παρασκηνιακή μάχη για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών έχει ανεβάσει επικίνδυνα το θερμόμετρο της εσωτερικής αντιπαράθεσης και η ατμόσφαιρα που επικρατεί στη λεωφόρο Συγγρού θυμίζει προετοιμασία του εδάφους για το ξέσπασμα ανοικτής εμφύλιας σύρραξης. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....

 


ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΟΜΠΑΜΑ – ΤΣΙΠΡΑ

 

Την ευκαιρία για ένα σύντομο τετ α τετ με τον Μπαράκ Ομπάμα, το δεύτερο σε λίγες ώρες, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο επίσημο δείπνο δόθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο προς τιμήν των αρχηγών κρατών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. Β. ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Τους εννέα όρους προς τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να του παράσχει την στήριξη του – αν και δημοσίως δεν την έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ

 

Γερμανοί πολιτικοί επιδιώκουν το διαχωρισμό των αιτούντων άσυλο με βάση τη θρησκεία τους. Λόγω αυτής της τακτικής δημιουργήθηκαν αλλεπάλληλες συγκρούσεις σε κέντρα ασύλου μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Αλλά και η  αστυνομία υποστηρίζει το διαχωρισμό με  κριτήριο τα θρησκευτικά πιστεύω των προσφύγων.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ – ΡΑΜΑ ΤΑ ΕΚΚΡΕΜΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό της γειτονικής χώρας στην πορεία της προς την Ευρώπη, αναμένοντας, παράλληλα, από την Αλβανία να επιδεικνύει σταθερή βούληση στην ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Ο κ. Τσακαλώτος αναμένει, όπως δήλωσε στην Financial Times χθες, η αξιολόγηση των πιστωτών να γίνει προς τα τέλη Νοεμβρίου. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανοίξει τη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους πριν από τα Χριστούγεννα

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε χθες το πρωΐ την έδρα της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, όπου τον υποδέχθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου οι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες, κλήρος και λαός.

ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

 

Ασχέτως της στρατιωτικής και οικονομικής τους δύναμης, οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να λύσουν μόνες τα προβλήματα του πλανήτη, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απευθύνεται στην 70ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Μέσα από τα συντρίμμια που δημιούργησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με δεκάδες έθνη ώστε να αποφευχθεί ένας τρίτος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του πατέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Τρίτη. Ο Τάκης Φύσσας, επικαλούμενος τη γνώμη γιατρών, τόνισε ότι το χτύπημα του Γ.Ρουπακιά ήταν επαγγελματικό. Για το κίνητρο της δολοφονίας, σημείωσε ότι «η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. «Ο Ρουπακιάς πήρε εντολή από τον αρχηγό, αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή» είπε.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΛΟΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

 

Δημόσια οικονομικά, εμπορικό ισοζύγιο, βιομηχανική πολιτική... Μερικές από τις γερμανικές δημόσιες αρετές που αρκετοί λατρεύουν να μισούν. Παραδόξως, ένας τομέας, η πολιτική, ξεφεύγει από τη σύγκριση. Κι όμως.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ 2+1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Ξεκινάει η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης της οικονομίας στο πλαίσιο του Μνημονίου, καθώς από το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται και η άφιξη των πρώτων τεχνικών κλιμακίων από τους θεσμούς. Η πορεία και η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αξιολόγησης, συνδέεται ευθέως τόσο με την εκταμίευση της υποδόσης των 2+1 δισ. ευρώ, όσο και με τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους.

"ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΠΑ

 

Αποτελεσματικότερη είσπραξη εσόδων και μεγαλύτερη συμμόρφωση προς τον ΦΠΑ χρειάζεται, μεταξύ άλλων, το ελληνικό φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

ΟΙ PODEMOS ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

 

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας υποσχέθηκε ο ηγέτης των Podemos εάν κερδίσει στις γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου στην Ισπανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας.