29 Σεπτεμβρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του πατέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Τρίτη. Ο Τάκης Φύσσας, επικαλούμενος τη γνώμη γιατρών, τόνισε ότι το χτύπημα του Γ.Ρουπακιά ήταν επαγγελματικό. Για το κίνητρο της δολοφονίας, σημείωσε ότι «η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. «Ο Ρουπακιάς πήρε εντολή από τον αρχηγό, αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή» είπε.

«Συζητάω με όλους, αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς τίποτα. Αν πάρω την απόφαση θα είναι με πολιτικά κριτήρια, για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε δημοσιογράφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, συνοδευόμενη από πολλαπλάσιες των αναγκαίων 50 υπογραφών, σε μια επίδειξη ισχύος εν όψει της αναμέτρησης για την προεδρία του κόμματος.

Αντιμέτωπος με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ βρίσκεται οδηγός λεωφορείου και συνδικαλιστής της ΟΣΥ, επειδή τα ξημερώματα της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο προστατευμένο από την ισχυρή βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα. Τρίλεπτη συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προς τιμήν των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η συνομιλία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία των συζύγων τους. Yπογραφές για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΝΔ συγκεντρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει 14 από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές. Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά, δεν διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάκη Βορίδη να μην υπογράφει. «Είχαμε κοινή πολιτική διαδρομή, όμως δεν είμαστε ομάδα, δεν είμαστε το ίδιο πολιτικό πρόσωπο» είπε.

Κόσμος:Επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Κουντούζ ξεκίνησε ο αφγανικός στρατός, μετά την «έφοδο αστραπή» των Ταλιμπάν που τους οδήγησε στον έλεγχο τμημάτων της πόλης. Οι στρατιωτικές δυνάμεις αναφέρουν πως ενδιάμεσα είχαν ανακαταληφθεί τα κτίρια της φυλακής και το διοικητήριο της αστυνομίας. Επιδρομή πραγματοποίησαν και αμερικανικά μαχητικά εναντίον θέσης των Ταλιμπάν στα περίχωρα της πόλης.

Οι προβληματισμοί για το χειρισμό της προσφυγικής κρίσης στη Γερμανία φαίνεται ότι ασκούν πιέσεις στη δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, ρίχνοντάς την μία μονάδα χαμηλότερα. Εξίσου αποδυναμωμένοι εμφανίζονται και οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες, με αποτέλεσμα η απήχηση του Μεγάλου Συνασπισμού να κινείται σε χαμηλά διετίας.

Τους χειρότερους φόβους για το ποδοπάτημα έξω από τη Μέκκα επαναφέρουν αναφορές από ξένες πρωτεύουσες για τον αριθμό των νεκρών: Κυβερνήσεις άλλων χωρών υποστηρίζουν πως η Σαουδική Αραβία τούς έχει διαβιβάσει φωτογραφίες σχεδόν 1.100 νεκρών από την τραγωδία. Ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από το Ριάντ μιλούσε για 769 νεκρούς.

Περισσότερες από 50 χώρες έχουν δεσμευθεί να ενισχύσουν με συνολικά 40.000 μέλη τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ ανά την υφήλιο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή την στιγμή, δυνάμεις κυανόκρανων δραστηριοποιούνται σε 16 χώρες και έχουν συνολική δύναμη που αγγίζει τις 125.000. Η Κίνα θα προσφέρει τις περισσότερες νέες δυνάμεις.

Τα ψυχρά βλέμματα, η διστακτική χειραψία και οι προηγουμένως διαμετρικά αντίθετες ομιλίες των Ομπάμα και Πούτιν για το Συριακό επιβεβαιώθηκαν ως προμήνυμα μίας δύσκολης συνάντησης των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας: Οι δύο ηγέτες, όσο κι αν συμφώνησαν γενικά στην ανάγκη διπλωματικής διεξόδου, συγκρούστηκαν για το κεντρικό ζήτημα της παραμονής ή όχι του Άσαντ.

Η Μόσχα δεν απέκλεισε επιδρομές εναντίον της τζιχαντιστικής ISIS, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να υπάρξουν συνομιλίες σε στρατιωτικό επίπεδο ώστε να μην υπάρξει «ατυχής συνάντηση» των δυνάμεών τους στη Συρία.

Οικονομία:Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται την Τρίτη η χρηματιστηριακή αγορά στο, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 650 μονάδων. Πρώιμη χαρακτηρίζει η Εθνική Τράπεζα οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής για την κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης. Με πτώση πάνω από 4% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, σε ένα κλίμα κατάρρευσης των αγορών, στις οποίες επικράτησε εκ νέου ανησυχία για τις αδυναμίες στο ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης.  

Αθλητισμός: Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη, ο Μπερντ Σούστερ, σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τα επόμενα δύο χρόνια.

Κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει η υγεία του Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια αγώνα «5Χ5» στη Βολιβία. Ο 37χρονος παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ νοσηλεύεται εκτός κινδύνου όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Με στόχο να... κλέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί αγωνίζεται σήμερα, Τρίτη, ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρσεναλ στο Λονδίνο (21:45,ΟΤΕ Sport2).Οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταρχικό σκοπό να μην χάσουν θα προσπαθήσουν να μην ολοκληρώσουν την 2η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Champions League με μηδέν στο ενεργητικό τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: