10 Σεπτεμβρίου, 2015

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Πρός
τους κπαιδευτικούς τν Σχολείων τς θήνας
  
«Ελογημένοι χριστιανοί, α πολλαί κκλησίαι, οτε διατηρον, οτε νισχύουν τήν πίστη μας σον καί πως πρέπει, άν ο ες τόν Θεόν πιστεύοντες δέν εναι φωτισμένοι πό τν τε παλαιν καί νέων Γραφν. πίστις μας δέν στερεώθη πό μαθες γίους, λλά πό σοφούς καί πεπαιδευμένους…» .

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 

Τι θα γίνει με τα εθνικά μας θέματα; Το Σκοπιανό, για παράδειγμα, σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα και πώς σκέπτονται να το αντιμετωπίσουν οι αυριανοί κυβερνώντες ή συγκυβερνώντες;

ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟ

 

Ο Τσίπρας και οι ιδεοληπτικοί σύντροφοί του μίλησαν για αριστερή κατάθλιψη. Αυτός είναι ο δικός τους κόσμος, η Αριστερά, εκεί περιορίζονται οι ορίζοντές τους. Όλα τ' άλλα, κομμάτια να γίνουν. Όμως η κατάθλιψη δεν γνωρίζει κομματικά και ψευτοϊδεολογικά όρια. Στην προκειμένη περίπτωση, η κατάθλιψη είναι εθνική, αφού επτά πολιτικοί αρχηγοί και οκτώ δημοσιογράφοι, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο.

ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Η ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ δεν είχε, μέχρι προχθές, λάβει οδηγίες για το πώς θα πρέπει να ψηφίσει αύριο Πέμπτη σχέδιο απόφασης για την διαγραφή του ελληνικού χρέους. Το γεγονός αποκάλυψε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, τ. Πρόεδρος της Βουλής στην χθεσινή πρες - κόνφερενς του κ. Λαφαζάνη, προέδρου της «Λαϊκής ΄Ενωσης» στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΡΙΠΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Ο Ορχομενός και οι κάτοικοί του σώθηκαν με θαύμα της Παναγίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που ήθελαν να κάψουν την πόλη και να σκοτώσουν τους κατοίκους της τη νύχτα της 9ης προς τη 10η Σεπτεμβρίου 1943. Η επέτειος αυτού του θαύματος της Παναγιάς εορτάζεται και φέτος με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στον Ορχομενό.

EΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ...

 

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε πως τελικά τα ρωσικά αεροσκάφη θα πετάξουν ανατολικά της Ελλάδας και έτσι δεν θα υπάρχει θέμα χρήσης του ελληνικού εναέριου χώρου. Ρωσικά ΜΜΕ, μεταδίδουν πως ο Κωνσταντίνος Κούτρας, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, είπε πως «ελήφθη αίτημα την Κυριακή, και εξετάζεται».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Επικοινωνία με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου για το θέμα της προσφυγικής κρίσης είχε την Πέμπτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γγ του ΚΚΕ ζήτησε απευθείας πτήσεις τσάρτερ, που με ευθύνη της ΕΕ, θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

Μήνας έντονων διεργασιών είναι για τις τράπεζες ο Σεπτέμβριος, καθώς τα ανοικτά ζητήματα με αφορμή το stress test κρατούν σε συνεχή εγρήγορση τις διοικήσεις τους. Οι επαφές τους με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και τον SSM (Ευρωπαϊκός Εποπτικός Μηχανισμός) είναι συνεχείς.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τη θέση του δεύτερου μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της Ελλάδας καταλαμβάνει η Γερμανία, στην οποία καταλήγει σχεδόν το 10% των ελληνικών εξαγωγών. Σύμφωνα με έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2015, το 14,40% των ελληνικών εξαγωγών κατέληξε στην Ιταλία, το 9,69% στην Γερμανία, το 6,23% στην Κύπρο, το 5,30% στη Μεγάλη Βρετανία.

ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ: ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Oι ΗΠΑ θα υποδεχθούν επιπλέον Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός τους, δήλωσε την Τεταρτη ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, μια δήλωση με την οποία διαφοροποιείται η μέχρι πρότινος θέση της Ουάσιγκτον που παρέμενε αμετακίνητη στον αριθμό των 1.500 Σύρων προσφύγων που έχει υποδεχθεί από το 2011.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε χθες ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεζ Ντίαζ. Μια ανώνυμη πηγή από το ΙΚ είχε αναφέρει τη Δευτέρα πως 4.000 μυστικοί τρομοκράτες του ΙΚ έχουν φτάσει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, προσποιούμενοι τους μετανάστες.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΑΤΟΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

 

Περισσότερα από 800 άτομα φιλοξένησαν κατά την περίοδο του καλοκαιριού οι Κατασκηνώσεις του Ιδρύματος «Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Η Αγ. Φιλοθέη”».