01 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ

 

«Σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την Αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή την αρχή του νέου Εκκλησιαστικού έτους. Για την ημέρα αυτή, ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γράφει στον Συναξαριστή του: «Πρέπει να ηξεύρωμεν, ότι η του Θεού αγία Eκκλησία εορτάζει σήμερον την Iνδικτιώνα, διά τρία αίτια.

ΤΟ ΣΒΗΣΜΕΝΟ «ΦΑΝΑΡΙ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 
Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 635/13.7.2015 προσκλητήριο γράμμα του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου προς τους Μητροπολίτες της Αυτοκεφάλου  Εκκλησίας της Ελλάδος των λεγομένων «Νέων Χωρών», καθώς και το επισυναπτόμενο σημείωμα της Αρχιγραμματείας Αριθ. Πρωτ. 827/8.8.2015 όπου καλεί τους ως άνω Μητροπολίτες να συμμετάσχουν ιδίοις εξόδοις... Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...




Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Η Νέα σύνθεση της 159ης Συνοδικής Περιόδου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το χρονικό διάστημα από της 9ης Σεπτεμβρίου 2015 έως τον Αύγουστο 2016.

Πρόεδρος, 
Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄

Μέλη οι Σεβ. Μητροπολίτες:

Ηλείας κ.Γερμανός, Αντιπρόεδρος

Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος

Άρτης κ.Ιγνάτιος

Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος

Νικαίας κ.Αλέξιος

Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος

Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιος

Καστορίας κ.Σεραφείμ

Φλωρίνης,Πρεσπών και Εορδαίας κ.Θεόκλητος

Κασσανδρείας κ.Νικόδημος

Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγος

Σιδηροκάστρου κ.Μακάριος.


 


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΟΣΕΙΣ: 1,54 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Οι δανειστές δεν περιμένουν τις εκλογές και το υπ. Οικονομικών… τρέχει. Το ΔΝΤ απαιτεί πληρωμή δόσεων και οι θεσμοί την αξιολόγηση του Οκτωβρίου. Το ΔΝΤ δεν γνωρίζει από υπηρεσιακές κυβερνήσεις ούτε περιμένει την ολοκλήρωση των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 
               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ....
 


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Η συμφωνία στο περιουσιακό, όπως εκτιμούν τα εμπλεκόμενα μέρη, θα φέρει τις δύο πλευρές πάρα πολύ κοντά στη συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε σε χθεσινή δήλωσή του ότι η ενδεχόμενη πρόοδος σε ένα τέτοιο κεφάλαιο θα είναι καθοριστική για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό το αναγνωρίζουν οι δύο ηγέτες οι οποίοι στη συνάντηση τους σήμερα Τρίτη θα έχουν ως το κυρίαρχο θέμα συζήτησης το περιουσιακό.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 
Σε εξέλιξη ΜΕΓΑΛΗ επιχείρηση του Λιμενικού

Φορτηγό πλοίο με σημαία Βολιβίας, το οποίο μετέφερε όπλα και πιθανώς εκρηκτικά, εντοπίστηκε το πρωί σήμερα, ανοικτά της Ιεράπετρας, στην Κρήτη.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ ΕΛΛΑΣ

 

To σχεδιάγραμμα των επιχειρήσεων της 30ής Αυγούστου 1922. Με μπλε οι τουρκικοί σχηματισμοί και με κόκκινο οι ελληνικοί. Το απόγευμα επήλθε η κατάρρευση του μετώπου.

ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

  

Siemens, Daimler, Rheinmetall, η αφρόκρεμα των γερμανικών βιομηχανιών, έχουν εμπλακεί σε κάμποσες υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα. Κατά τα λοιπά, το Βερολίνο συνεχίζει να προειδοποιεί για την επισφαλή κατάσταση των οικονομικών της Αθήνας. Η γαλλική εφημερίδα Liberation αναδημοσιεύει άρθρο του γαλλικού πρακτορείου, σύμφωνα με το οποίο οι βιομηχανικοί «γίγαντες» της Γερμανίας βρίσκονται πίσω από μια σειρά σοβαρών σκανδάλων στην Ελλάδα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: «Από τον τόπο μας λείπει το αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Περισσότερα στοιχεία για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Σύμη, όταν στη διάρκεια καταδίωξης πλοίου που μετέφερε μετανάστες, από το Λιμενικό, αντηλλάγησαν πυρά, ζητά η Frontex.

ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΦΙΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Νέες πληροφορίες μαζί με εικόνες έρχονται στο φως της δημοσιότητας που δείχνουν άμεση ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία αφού επεικονίζουν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας, προφανώς GRU, να επιχειρούν στα προάστια της Λατάκεια όπως μεταδίδουν και ρωσικά ΜΜΕ ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ότι είχαν αποσταλεί στρατιωτικοί σύνδεσμοι στη Συρία με την ονομασία "Slavonic Corps" που προετοίμαζαν το έδαφος!