17 Αυγούστου, 2015

ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ 3oυ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 
6 μήνες αβεβαιότητας και ατέρμονων διαπραγματεύσεων στοίχισαν στην οικονομία σχεδόν €60 δις: €25 λόγω της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, €15 από την κεφαλαιακή πτώση των μετοχών του ΧΑ, €11 από τον εσωτερικό δανεισμό των ασφαλιστικών ταμείων, €4 από τη στάση πληρωμών του δημοσίου και €3 από το πάγωμα των ήδη δρομολογημένων ιδιωτικοποιήσεων.Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.....

 


ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων φαίνεται πως είναι αυτή που διανύουμε με το Μαξίμου να επεξεργάζεται πληθώρα σεναρίων.Οι εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν μετά την 20η Αυγούστου και την εκταμίευση μέρους της πρώτης δόσης. Οι εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαταραχθεί ανεπανόρθωτα και η κυβερνητική πλειοψηφία έχει γίνει… μειοψηφία με αποτέλεσμα η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με τόσο εύθραυστη κοινοβουλευτική στήριξη να κρίνεται επισφαλής.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Μπορεί τη στημένη εξέγερση στη Συρία να την προκάλεσαν μηχανισμοί που ελέγχονται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, όμως καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κρίσης στη Συρία έπαιξε η Τουρκία. Οι υπηρεσίες της Άγκυρας στην αρχή στήριξαν τη λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, στη συνέχεια την ισλαμιστική οργάνωση Αλ Νούσρα, που είναι παρακλάδι της Αλ-Κάιντα, με ηγετικά οικονομικά στελέχη της οποίας διατηρεί στενές σχέσεις ο Ερντογάν και η οικογένειά του, και στο τέλος στήριξαν τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΚΟ: OΡΓΑΝΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;

 

Αισχρά παιχνίδια ανθελληνικής τουρκικής προπαγάνδας και παιχνίδια με το δικαίωμα της Ελλάδας για «έρευνα και διάσωση» στο Αιγαίο. Αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ στην λαθρομετανάστευση.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 400 ΕΥΡΩ Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ


Κάτω από το όριο των 400 ευρώ καθορίζεται με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους.

ΕΚΧΩΡΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Την άποψη πως «το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί» επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος σχολιάζοντας: «Ηττηθήκαμε και δώσαμε αφορμή στον Σόιμπλε να χαίρεται για τη λιτότητά του τον λιταρχισμό του».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Πρόταση μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή Tο Ποτάμι, για τη στάση και τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει η πρόεδρος της Βουλής. Το Ποτάμι έχει ήδη στείλει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης - πλην ΧΑ - σχετικό κείμενο, επιχειρώντας να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχουν οι 151 βουλευτές που απαιτούνται.

ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ

 

Η Βόρεια Κορέα απείλησε σήμερα την Νότια Κορέα με "τυφλά" στρατιωτικά πλήγματα αν δεν σταματήσει τον πόλεμο προπαγάνδας από τα μεγάφωνά της στην άλλη πλευρά των συνόρων και προειδοποίησε τις ΗΠΑ με "πολύ ισχυρά στρατιωτικά αντίποινα" αν προχωρήσουν στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την Σεούλ.

ΧΑΘΗΚΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ

 

Ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο που μετέφερε 54 ανθρώπους χάθηκε σήμερα από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από την απομακρυσμένη και δασώδη περιοχή της ανατολικής Παπούα, στην Ινδονησία, ανακοινώθηκε από την ινδονησιακή Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης (BASARAS), ενώ οι έρευνες εμποδίζονται από το σκότος καθώς η νύκτα πέφτει στην περιοχή.

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ι.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Την Παραμονή της Παναγίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο πατέρα Συμεών, επισκέφτηκε τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα, για να περάσει λίγο χρόνο με τα κορίτσια της Δ’ Κατασκηνωτικής Μαθητικής Περιόδου.