22 Ιουλίου, 2015

ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ

 

Η προτροπή του κ. Σόιμπλε δεν έχει λογική, αφού είναι αδύνατον να επιθυμεί την επιτυχία της Ελλάδας με το εθνικό της νόμισμα, η οποία θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου για την Ευρωζώνη – εκτός εάν ήταν μπλόφα ή σχεδιάζει τη διάλυση της.«Οι πιθανές επιπτώσεις μίας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξόδου ενός κράτους-μέλους της Ευρωζώνης είναι απρόβλεπτες.

ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι τον λόγο που προφασίζονται Τσίπρας και λοιποί συνεταίροι για να δικαιολογήσουν την συμφωνία θανάτου που προσυπέγραψαν. Εκβιάζονταν ανοιχτά, λέει, ότι αν δεν συμφωνήσουν, οι Ευρωπαίοι θα έπαιρναν όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΠΑ

 

«Οι φόροι πρέπει να συλλέγονται και όχι μόνο να επιβάλλονται» γράφουν οι Hague & Harrop στο «Comparative Politics and Government». Αυτό είναι κάτι που έχουμε ξεχάσει εδώ και χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κομισιόν. Ειδικά η τελευταία, σαν μέλος της τρόικας ακολουθεί μία πολιτική ανακόλουθη και αντίθετη με αυτά που λέει η ίδια.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕ

 

Στοιχεία «φωτιά» στο πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία και αφορά στις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα 2000 - 2012.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με βασικό θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, κυρίως υπό το πρίσμα των πρόσφατων επισκέψεων του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Εξωτερικών το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

EΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

 

Οι Καταλανοί αυτονομιστές δήλωσαν έτοιμοι να ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία τους αν η Μαδρίτη επιχειρήσει να εμποδίσει τη διαδικασία απόσχισης της Καταλονίας στην οποία προσβλέπουν σε περίπτωση επιτυχίας τους στις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου."

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 

Αίτημα στους θεσμούς για την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου που θα προστατεύει την κύρια ή τη μοναδική κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, σύμφωνα με το Έθνος, που αναφέρει ότι για να υπαχθούν στις διατάξεις, οι δανειολήπτες θα πρέπει να πληρούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

AΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΚΩ

 

Τις άθλιες συνθήκες διαμονής μεταναστών και προσφύγων σε Λέσβο και Κω αναδεικνύουν για ακόμα μία φορά οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», σε σχετική ανακοίνωσή τους την οποία συνοδεύουν με φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τη Λέσβο. Στη Λέσβο, όπου, όπως αναφέρουν, έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες περίπου 5.000 άνθρωποι, κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» διαπίστωσαν συνωστισμό στις εγκαταστάσεις, κακές συνθήκες υγιεινής και έλλειψη τροφίμων.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Μηνύματα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε σύσκεψη συνεργατών του. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, τόνισε ότι μετά την ψήφιση των προκαταρκτικών δράσεων - την Τετάρτη - πρέπει η κυβέρνηση να ρίξει το βάρος στη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση και περιέγραψε τους άξονες στους οποίους θα επικεντρωθεί η κυβερνητική πολιτική.