20 Ιουλίου, 2015

41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ)

 

Είναι το απόγευμα της 19ης Ιουλίου του 1974, η ζέστη είναι αποπνικτική και οι παραλίες της Κύπρου, είναι γεμάτες από κόσμο που αναζητούν λίγη δροσιά. Οι δείκτες των ρολογιών δείχνουν 18.23 και κείνη την ώρα το επίγειο ραντάρ της Ναυτικής Διοίκησης Κύπρου, που βρισκόταν στο βορειοανατολικό άκρο της Κύπρου και συγκεκριμένα στο ακρωτήρι Άγιος Ανδρέας, εντόπισε την Τουρκική νηοπομπή, 4 αποβατικά σκάφη, στα ανοικτά της Κυρήνειας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΑΓΟΡΑ''

 

Ερωτ.: Η αντίθεσή σας στη συμφωνία και τα μέτρα της θα συνεχιστεί και μέχρι πού μπορεί να φτάσει;

Απάντ.: Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με μια οποιαδήποτε συμφωνία της χώρας μας με τους λεγόμενους «θεσμούς». Στην πραγματικότητα έχει συνομολογηθεί ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, μαζικών εκποιήσεων και υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας. Αυτό το μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

Η «σχέση» της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει για πρώτη φορά συγκεκριμένη μορφή με την υποβολή αίτησης για σύνδεση με την τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα τον Ιούνιο του 1959.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΟΥΣΕΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ;

 

Ο κ. Τουσέν είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος, που επέλεξε η κ. Κωνσταντοπούλου για την επιτροπή της αλήθειας του χρέους. Κανένα πρόβλημα μέχρις εδώ. Η επιτροπή συνέταξε την Προκαταρκτική της Έκθεση, η κ. Κωνσταντοπούλου την έχει πάρει υπό μάλης, πήρε αγκαζέ τον κ. Τουσέν και βγήκε στην γύρα για ομιλίες. Κι αυτό δεν συνιστά πρόβλημα.

ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΟΤΙ ΕΝΑ GREXIT ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΤΙΠΟΤΕ

 

"Ενας αποκλεισμός της Ελλάδας θα είχε για εμάς μεγάλο πολιτικό, ηθικό και οικονομικό κόστος, όπως επίσης εκτεταμένες συνέπειες για την Ευρώπη, και δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί ότι ένα Grexit δεν θα κόστιζε τίποτε", τονίζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "΄Εστεραιχ".

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η τελετή παράδοσης-παλαβής στο υπουργείο Εργασίας. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραλαμβάνει από τον Πάνο Σκουρλέτη και ο Παύλος Χαικάλης από τον Δημήτρη Στρατούλη. Παραδίδοντας τη θέση του στο υπουργείο ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «μέσα σε έξι μήνες μάς δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τα αποτελέσματα μιας πεντάχρονης βάρβαρης πολιτικής».

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Η Βρετανία θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εμπλουτίζοντας τις στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των ισλαμιστών στη Μέση Ανατολή και καταπολεμώντας τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

 

Σε μια νέα πρόκληση προχωρά ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή. Η κίνηση αυτή του Ερντογάν εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας, σε περίοδο που υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ο ΟΛΑΝΤ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ «ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Μπροστά βγαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και μιλά ανοιχτά για τον σχηματισμό μιας νέας συμμαχίας στην ευρωζώνη, προφανώς για να σταματήσει η παντοκρατορία της Γερμανίας.

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ Ο ΘΕΣΒΙΤΗΣ

 

Ο προφήτης Ηλίας έζησε τον 9 π.Χ. αιώνα και ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από τη Θέσβη (Θισβέ) της περιοχής Γαλαάδ, που βρίσκεται  δυτικά του ποταμού Ιορδάνη, γι' αυτό και ονομάστηκε Θεσβίτης (Γ' Βασιλέων 17,1). Ανήκε στην φυλή του Ααρών και το όνομά του σημαίνει "ο Γιαχβέ είναι Θεός". Είναι από τους γνωστότερους και μεγαλύτερους προφήτες του Ισραήλ.