18 Ιουλίου, 2015

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ;

 

Τις αντοχές της θα δοκιμάσει η κυβέρνηση με το δεύτερο νομοσχέδιο προαπαιτούμενων, το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Αυτήν τη φορά, εκτός από τις αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένονται και τριγμοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι διατάξεις για τους αγρότες.

ΙΟΥΛΙΟΣ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

 

Φαίνεται ότι ο μήνας Ιούλιος είναι μοιραίος για την Ελλάδα, και για την Ελληνική πολιτική ιστορία. Τον Ιούλιο του 1965 έγινε η σύγκρουση του τότε νεαρού Βασιλέως Κωνσταντίνου, με τον τότε Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, με εξέλιξη τη  Δικτατορία  του 1967.

ΟΡΚΙΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Ορκίσθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οι νέοι Υπουργοί,  Αναπληρωτές  Υπουργοί  και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης.

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τα Σκόπια στέλνουν περισσότερο στρατό στα σύνορά τους με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν την είσοδο στη χώρα των συνεχώς αυξανόμενων λαθρομεταναστών και προσφύγων. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σήμερα στην πόλη Γευγελή (κοντά στο συνοριακό πέρασμα των Ευζώνων), ο στρατός του κρατιδίου θα συνδράμει στις προσπάθειες της αστυνομίας για τον έλεγχο των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε ύφεση βρίσκονται οι μεγάλες πυρκαγιές στον Υμηττό, τη Μαλακάσα, τη Νεάπολη Λακωνίας και το Σπαθοβούνι Κορινθίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Από τα ξημερώματα ξέσπασε νέα φωτιά στη Σκύρο, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στον Καρέα.

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΣ EURUSD ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

 

Η έγκριση της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας αναμένεται να απελευθερώσει ένα νέο κύμα πωλήσεων στο EURUSD. Είναι πιθανόν ο ενθουσιασμός για πώληση του ευρώ να επανεμφανιστεί μετά την προσοχή και την ισοσκέλιση των θέσεων πώλησης σε ευρώ που πυροδοτήθηκαν από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΡΙΤΗ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Τον προβληματισμό του για το κατά πόσο είναι εφικτό να ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, εκφράζουν τραπεζικοί κύκλοι, επισημαίνοντας τις μεγάλες τεχνικές δυσκολίες της διαδικασίας μετά από πολλές ημέρες Και αυτό καθώς είναι μία δύσκολη τεχνική διαδικασία μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ

 

Μόνο το ένα τέταρτο (26%) των Φινλανδών υποστηρίζει το σχέδιο ενός νέου προγράμματος αρωγής της Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται ωστόσο από τα πολιτικά κόμματα, έδειξε μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ο ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

 

Τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο αυτή η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών μπορεί να αποδώσει καρπούς, καθώς τα μέτρα που περιέχει δεν είναι τα ενδεδειγμένα, εξέφρασε ο Αμερικανός, νομπελίστας οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτς στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.