02 Ιουλίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,
έλαβα τις επιστολές σας της 30ης Ιουνίου 2015, όπου ζητούσατε εκ νέου παράταση της τρέχουσας συμφωνίας χρηματοοικονομικής βοήθειας του EFSF, καθώς μου απευθύνατε αίτημα υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM- για στήριξη χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από τον ESM.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Tα οκτώ βήματα της Ελλάδας προς το νέο πρόγραμμα βοήθειας αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο του ελληνικού αιτήματος για νέο δάνειο, τριετούς διάρκειας, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

ΕΝ ΟΨΕΙ...ΔΙΧΑΣΜΟΣ

 

Μία εμφύλια σύρραξη είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το σωσίβιο και “τελευταίο χαρτί” του καθεστώτος πολιτικού συστήματος (της πολιτικής και Οικονομικής Ολιγαρχίας) προκειμένου να σωθεί από τον αφανισμό, αλλά και από τη Νέμεση που θα το καθίσει στο σκαμνί για το μέγα έγκλημα της βασανιστικής φτωχοποίησης τής Ελληνικής κοινωνίας.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

 

Την Παρασκευή θα αποφασίσει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας εάν θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα της Κυριακής, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν ένας μηχανικός κι ένας δικηγόρος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Σε λειτουργία βρίσκεται η επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, σε ελληνικά και αγγλικά, την οποία διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Στην ιστοσελίδα βρίσκεται επίσης και η πρόταση που τίθεται στο δημοψήφισμα.

FAZ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ

 

Καταπέλτης κατά της πολιτικής που ακολουθεί η Άνγκελα Μέρκελ στο ελληνικό ζήτημα και στο μείζον θέμα του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, του ευρώ, το άρθρο σχόλιο της γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ «ΣΚΛΗΡΑ» ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

«Έλαβα την υπόσχεση από τον πρόεδρο Πούτιν ότι θα στηρίξει τη Συρία, σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν στη Μόσχα.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ 100 ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΒΖ

 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 100 επιπλέον εργαζομένων που θα λειτουργήσουν, από τον τρέχοντα μήνα, το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων της βορειοελλαδικής επιχείρησης Χριστόδουλος Βαρκάκης.

USA TODAY: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΗΔΗ ΟΣΟΥΣ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΣΤΟ «ΝΑΙ»

 

Η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Ιρλανδίας είναι τόσο σίγουρη ότι οι Ελληνες θα ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα που έχει αρχίσει ήδη να πληρώνει όσους πόνταραν σε αυτό, μεταδίδει η USA Today.