09 Ιουνίου, 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ

 

«Οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει να προωθούνται και να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, σε συνάντησή του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών τοπικών Κοινοβουλίων, τη γγ της Επιτροπής των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που φιλοξενούνται από το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ". ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 

Πριν από πέντε χρόνια, και συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Μαίου του 2010, στις 10 π.μ. συγκεντρώθηκαν τα 24 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων, στον 12ο όροφο, στην Ουάσιγκτον. Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας προκειμένου να αποφευχθεί, όπως είπαν, η χρεοκοπία της. Εκείνη τη μέρα υπήρχε διάχυτη ανησυχία τόσο μεταξύ των μελών του Δ.Σ. όσο και στη Γενική Διεύθυνση, και τα αρμόδια στελέχη του ΔΝΤ.

6 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ 47 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Αντιπρόταση για μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την επανάληψη της χρηματοδότησης της χώρας, έχει υποβάλει στους πιστωτές η Ελλάδα, όπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ και επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές.  Όπως διευκρίνισαν κυβερνητικοί κύκλοι, η ελληνική κυβέρνηση, «μετά την έκφραση αντίθεσης απ’ όλα τα ελληνικά κόμματα στην πρόταση των θεσμών, συνεχίζει την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, στη βάση της πρότασης που τους έχει καταθέσει.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

 

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τους αρχιερείς στο Φανάρι, την Ελλάδα και τα Ιεροσόλυμα χρησιμοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας Ρατισλάβ. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Τσεχίας βάζει βόμβα στα θεμέλια της ενότητας των Ορθοδόξων και δημιουργεί τριγμούς στην προοπτική σύγκλησης της Πανορθόδοξης Οικουμενικής Συνόδου. Ο Αρχιεπίσκοπος μόλις οκτώ μήνες μετά την εκλογή του που έγινε στις αρχές του 2014, εκμυστηρεύεται στους παρευρισκόμενους πως ο όρος "Μητέρα Εκκλησία" είναι ένας τύπος σύγχρονης αίρεσης. 

Η ΣΕΡΒΙΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

Η υπουργός, άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, Γιαντράνκα Γιοκσίμοβιτς, δήλωσε σήμερα στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, ότι η Σερβία υποστηρίζει τις χώρες της περιοχής στην πορεία τους προς την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, αλλά ότι η ίδια δεν έχει πρόθεση να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας με τους εταίρους να είναι πλέον ασφυκτικά και δεδομένης της δυσχέριας να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των προτάσεων των θεσμών και της Αθήνας, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο μιας μεσοπρόθεσμης συμφωνίας, δηλαδή επί της ουσίας μιας νέας παράτασης μέχρι τον Μάρτιο του 2016.

ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

 

Ο εκλογικός χάρτης της Τουρκίας με κίτρινο το κόμμα ΑΚΡ, 
Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σκιαγραφείται στο χάρτη σε χρώμα κόκκινο, 
το φιλοκουρδικό σε μοβ και οι Γκρίζοι Λύκοι σε σκούρο κόκκινο.

Παρά το γεγονός ότι το κόμμα το οποίο ίδρυσε και του οποίου ηγήθηκε από τις αρχές του 2000 ήρθε πρώτο κατά τις 18ες τουρκικές βουλευτικές εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρείται ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης. Έστω και αν βρίσκεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας και (τυπικά) δεν ηγήθηκε του κόμματος, ο Ερντογάν ήταν ουσιαστικά αυτός που έδωσε τον τόνο στην προεκλογική εκστρατεία. Περιόδευσε σε όλη τη χώρα και ήρθε σε αντιπαράθεση με τους πάντες. Από τους ομοφυλόφιλους και τις γυναίκες μέχρι τους δημοσιογράφους και τον Γκιουλέν.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΠΑΠΠΑΣ – ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

 

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκονται στις Βρυξέλλες εξουσιοδοτημένοι από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να επιτευχθούν συγκλίσεις στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους.

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 30 – 40 ΔΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

«Η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισ. ευρώ νέων χρηματοδοτήσεων», τόνισε σε συνέντευξή του ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Ο νομπελίστας Ρουμπινί κατέστησε ωστόσο σαφές, πως η νέα χρηματοδότηση δεν πρέπει να συμβεί μέσω ενός τρίτου μνημονίου, λόγω των «απωλειών κυριαρχίας που κάτι τέτοιο συνεπάγεται».

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές μπορούν να περιμένουν ως και το Φθινόπωρο για να σφραγίσουν μια τρίτη συμφωνία διάσωσης για την χώρα, εκτιμά η Wall Street Journal. Όπως μεταδίδει η αμερικάνικη εφημερίδα, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για «πακετάρισμα» των δόσεων προς το ΔΝΤ, η πρώτη μεγάλη πληρωμή είναι στις 30 Ιουνίου, όταν πρέπει να καταβάλλει 1,6 δισ. ευρώ. Για το λόγο αυτό αναμένεται ένα «staff-level agreement» ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς ως το Eurogroup στις 18 Ιουνίου.