20 Μαΐου, 2015

ΠΟΤΕ ΕΧΡΙΣΘΗ Γ.Ο.Χ. Ο κ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

 

Κατ΄ ομολογίαν του όπως θα ακούσετε στο κάτωθι Video ο κ. Σωτήρης Τζούμας ανήκει πλέον στους Γ.Ο.Χ. αφού όπως λέει γονατίζει και εξομολογείται στο Πετραχήλι του Παλαιοημερολογίτη Ηγουμένου της Μονής της Χίου. Εμείς του ευχόμεθα καλή διακονία στο καινούργιο στασίδι που έπιασε. Ακούστε το Video και θα καταλάβετε, αξίζει τον κόπο!

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 
  
Τι εορτάζουμε την Τετάρτη προ της Αναλήψεως; Η Ανάσταση συνεχίζεται! Αυτό δείχνει και η γιορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. Τα ιδία γράμματα (δηλ. η ίδια ακολουθία)της νύχτας της Αναστάσεως, ακούγονται και κατά την Απόδοση του Πάσχα. Τελείται μια μέρα πριν απ’ τη γιορτή της Αναλήψεως.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΣΕΛΕΝΤΗ)

 

Με αφορμή την συμπλήρωση, εφέτος, τεσσαράκοντα ετών (1975-2015), από της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Σελέντη),ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τιμώντας τον μακαριστό Προκάτοχό του, μεταξύ άλλων, ανέλαβε πρωτοβουλία για την κατασκευή μαρμάρινης Προτομής του, η οποία, απεκαλύφθη με πληθωρική παρουσία αγίων Αρχιερέων, Ιερού Κλήρου, Αρχόντων και του πιστού Λαού του Θεού, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 το πρωί.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΛΟΥΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 

Εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της τρόικα, πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί Οικονομικών, διοικητές της ΤτΕ, εκπρόσωποι της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ, του ΟΔΔΗΧ, ξένοι και Έλληνες πανεπιστημιακοί καθηγητές, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις λίστες που κατέθεσαν ξεχωριστά όλα τα κόμματα, με τους μάρτυρες που προτείνουν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

ΣΟΙΜΠΛΕ: «ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ»

 

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

LE MONDE: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια συμφωνία», τιτλοφορείται άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, στο οποίο γίνεται λόγος για την ύπαρξη ενός εγγράφου εργασίας το οποίο φέρεται ότι θα αποτελέσει τη βάση για μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Με email και τηλεφωνικές κλήσεις η εφορία επικοινωνεί από την περασμένη Πέμπτη με 23.500 οφειλέτες που χρωστούν από 250.000 έως και 1.500.000 ευρώ ζητώντας την καταβολή των οφειλομένων ποσών.

Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΣΑΜΗΔΕΣ (ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ)


Με έντονο διάβημα που επιδόθηκε στον Έλληνα πρεσβευτή στα Τίρανα, η Αλβανία προχώρησε για πρώτη φορά σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο χερσαίο χώρο της Νοτίου Ηπείρου.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΞΑΦΝΙΚΑ "ΑΚΟΥΕΙ" - "ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ"

 

Να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλά με μακροπρόθεσμη λύση για το χρέος της ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή τους σήμερα στο Βερολίνο, με αφορμή τον «Διάλογο για το Κλίμα» και πρόσθεσαν "Θα κάνουμε τα πάντα ώστε ως το τέλος Μαΐου να βρίσκονται λύσεις στο τραπέζι".